Κυριακή, Σεπτεμβρίου 08, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη





ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 163 ναι, 120 όχι και 3 άκυρα-λευκά

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται πλέον σε εκλογή ηγεσίας μετά το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, πέρασε με.... άνεση η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν χθες οι 87 και στήριξε ο Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία μετείχαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα 210 στην κάλπη και τα 76 τηλεφωνικά.


Μετά την εξέλιξη αυτή όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται για άλλη μια φορά στις κάλπες για εκλογή αρχηγού
Βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, το επόμενο βήμα είναι η προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες.

Ήδη ο Παύλος Πολάκης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ενώ και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι θα είναι «παρών» στη διαδικασία




Πέρασε τελικά η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και 123 την καταψήφισαν.

Στη διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν οι «87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης, ψήφισαν επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος 286 μέλη. Στην αίθουσα ψήφισαν 210 μέλη, τηλεφωνικά ψήφισαν 76, ενώ εννέα μέλη δεν βγήκαν στο τηλέφωνο και ως εκ τούτου δεν συμμετείχαν στη διαδικασία. Αρχικά είχαν ψηφίσει τηλεφωνικά 64 άτομα και στη συνέχεια ψήφισαν ακόμα 12.

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, όπως προβλέπει το καταστατικό, θα πρέπει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες.

Θέση για το αποτέλεσμα και από την «Πεν Νταλαούρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου