Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2024

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτος με μεγάλη διαφορά ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερος ο Πολάκης - Ελαφρύ προβάδισμα Δούκα στο ΠΑΣΟΚ Στο 45% ο Κασσελάκης με διαφορά 30 μονάδων από τον Πολάκη. Κάτω από τη μονάδα η διαφορά Δούκα - Ανδρουλάκη.






 

 


Ξεκάθαρο προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη για την πρώτη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Interview. Δεύτερος, με διαφορά σχεδόν 30 μονάδων βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης.

 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παύλος Πολάκης μόλις το 15,4%. Στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο Σωκράτης Φάμελλος με 12,5%.




Σχετικά με το μέλλον του κόμματος, ένας στους δύο ψηφοφόρους λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί, τρεις στους δέκα ότι θα συρρικνωθεί και μόλις ένας στους δέκα ότι θα ανασυνταχθεί.



Περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό αυτών που λένε πως θα διαλυθεί είναι στο 30%, ενώ τέσσερις στους δέκα προβλέπουν την ανασύνταξη του κόμματος.



Ισχνό προβάδισμα Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η μάχη είναι περισσότερο αμφίρροπη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Politic, ο Χάρης Δούκας προηγείται οριακά του Νίκου Ανδρουλάκη, 28,9% έναντι 28,1%. Στην τρίτη θέση είναι ο Παύλος Γερουλάνος (15,8%) και πολύ κοντά βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου (15,1%). Ακολουθεί ο Μιχάλης Κατρίνης (5,5%) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (4,1%).




ADVERTISING


Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου στον δεύτερο γύρο, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 40,8% - 39,8%. Σε πιθανή αναμέτρηση μεταξύ Ανδρουλάκη και Γερουλάνου, ο Γερουλάνος κερδίζει με 40,9% - 39,5%.



Γενικά, η πλειονότητα τόσο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (60%), όσο και των υπόλοιπων κομμάτων (67%), δεν επιθυμούν την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.



Εδραιώνεται δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου για τα κόμματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο τριών μονάδων και εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος, Δημήτρης Νατσιός και Αφροδίτη Λατινοπούλου διατηρούν υψηλά τα ποσοστά τους.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με την έρευνα του Αυγούστου, με μονοψήφιο ποσοστό ανεβαίνει στην τέταρτη θέση (από την πέμπτη), ενώ το ΚΚΕ οπισθοχωρεί.



Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 24,4% (από 22,2%),

ΠΑΣΟΚ: 14,9% (από 11,7%)


Ελληνική Λύση: 8,3% (από 8,8%)

ΣΥΡΙΖΑ: 7,8% (από 8,3%)

ΚΚΕ: 7,4% (από 8,7%)

Φωνή Λογικής: 5,5% (από 4%)


Νίκη: 3,3% (σταθερό)

Πλεύση Ελευθερίας: 3,1% (από 3,9%)

ΜέΡΑ25: 3%

Νέα Αριστερά: 2,5%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 19,8%



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου