Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

Το πολύχρωμο ελληνικό νησί που προσφέρει το μεγαλείο της Σαντορίνης αλλά χωρίς πολυκοσμία Αφιέρωμα του National Geographic στο ελληνικό νησί που είναι γνωστό για την ηφαιστειακή ιστορία του, τα πολύχρωμα βράχια του και τις τουλάχιστον 70 παρθένες παραλίες.



ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

 
 

Αφιέρωμα σε ένα ελληνικό νησί έκανε το National Geographic, αναφέροντας μάλιστα ότι «προσφέρει όλο το μεγαλείο της Σαντορίνης χωρίς όμως τα πλήθη».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στα γεωλογικά, αρχαιολογικά, ιστορικά και μορφολογικά ενδιαφέροντα της Μήλου αλλά και την απόκοσμη ομορφιά της.


Παράλληλα, το National Geographic δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, τις Κατακόμβες, την Αφροδίτη και τα ευρήματα στη Φυλακωπή σημειώνοντας ότι στο νησί «υπάρχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε όλη τη βραχώδη ακτογραμμή, θα δείτε όλα τα διαφορετικά χρώματα. Το πράσινο είναι μπεντονίτης, το κόκκινο είναι οξείδιο του σιδήρου, το μπλε είναι αμέθυστος».

«Η Μήλος προσφέρει εκπληκτικά τοπία παρόμοια με τη Σαντορίνη αλλά χωρίς πολυκοσμία. Γνωστή για την ηφαιστειακή ιστορία της, διαθέτει μια παλέτα από πολύχρωμους βράχους και πάνω από 70 παρθένες παραλίες, όπως το Σαρακίνικο, το Κλέφτικο, τον Γέρακα, τη Φυριπλάκα και το Αμμουδαράκι», αναφέρει το δημοσίευμα.
Advertisement










Το αφιέρωμα περιγράφει και τα γοητευτικά χωριά του νησιού, όπως ο Αδάμαντας, η Πλάκα, το Κλήμα, τα Μανδράκια και τα Πολλώνια, «όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον παραδοσιακό ελληνικό πολιτισμό».

Και συμπληρώνει: «Είναι ένας ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μια πιο ήρεμη και αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία».


Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στις 29 Αυγούστου και υπογράφεται από την Elizabeth Warkentin (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Εικόνες από τη Μήλο με τον φακό του INTIME:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου