Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με τον ύποπτο για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Εξελίξεις αναμένονται σήμερα με τον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν. Βγαίνει η απόφαση για υποθέσεις βιασμού για τις οποίες κατηγορείται.





 
 

Σήμερα, Τρίτη ο 47χρονος Κρίστιαν Μπρούκνερ, που είναι ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν το 2007 στην Πορτογαλία, θα βρεθεί ενώπιον του γερμανικού δικαστηρίου, όπoυ θα μάθει την ετυμηγορία των δικαστών για τις υποθέσεις σεξουαλικής φύσεως για τις οποίες κατηγορείται.

Η σημερινή απόφαση, όπως αναφέρει ο Guardian, θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις και στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, καθώς μπορεί να ανοίξουν ακόμη περισσότερο οι έρευνες.


Η δίκη του Μπρούκνερ ξεκίνησε από τον περασμένο Φλεβάρη και οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι οι βιασμοί τριών γυναικών και η σεξουαλική κακοποίση δύο παιδιών στην Πορτογαλία, μεταξύ 2000 με 2017.

Κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς είχαν προτείνει 15 χρόνια φυλακή στον Μπρούκνερ, τον οποίον χαρακτήρισαν ως «σαδιστή και ψυχοπαθή».


Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Friedrich Fülscher, δήλωσε χθες ότι ο πελάτης του θα πρέπει να αθωωθεί, αμφισβητώντας τους μάρτυρες που κατέθεσαν και τονίζοντας ότι «η δίκη δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει διεξαχθεί».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η δίκη πήρε έκταση από την υπόθεση της Μαντλίν και τις κατηγορίες πως είναι ο κύριος ύποπτος.


Χθες, ο 47χρονος που καθόλη τη διάρκεια της δίκης παρέμενε σιωπηλός, ρωτήθηκε αν ήθελε να δηλώσει κάτι, με τον ίδιο να λέει, «όχι, δεν θα ήθελα να το κάνω».
Πώς ενεπλάκη με την υπόθεση της Μαντλιν

Ο καταδικασμένος βιαστής και παιδόφιλος, κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007 από το θέρετρο Praia da Luz, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, έχει επανειλημμένα δηλώσει την πεποίθηση των ερευνητών για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και την ευθύνη του για τον θάνατό της. Ωστόσο, παρά την επίκληση υποτιθέμενων «συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων», οι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη δηλώσει ποια είναι αυτά τα στοιχεία.


Ένας πρώην κρατούμενος στο ίδιο κελί με τον 47χρονο, δήλωδε στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι ο Μπρούκνερ του ομολόγησε ότι κάποτε είχε απαγάγει ένα παιδί στην Πορτογαλία. Υποστήριξε πως ο άνδρας ανέφερε στον Μπρούκνερ ότι του είπε πως ένα βράδυ είχε δει ένα «ανοιχτό παράθυρο» και «βρήκε ένα παιδί και πήρε το παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου