Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ- ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σε ολική σύγκρουση με την κυβέρνηση ,προχωρούν δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ,εξ' αιτίας του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.Διαβλέποντας ότι θα γίνει ξεκαθάρισμα των μη αρεστών στην κυβέρνηση, χιλιάδες εργαζόμενοι κατέρχονται σε απεργία την προσεχή Δευτέρα και καθ 'όλη την διάρκεια της εβδομάδας, θα σημειωθουν:

*Στάσεις εργασίας συνεχείς σε όλον τον δημόσιο τομέα.

*Τρίωρες στάσεις εργασίας και στη συνέχεια εικοσιτετράωρες απεργίες ,σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Για πρώτη φορά μάλιστα, κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι ιδιοκτήτες ταξί.
Όλα δείχνουν ότι με πολύ δύσκολο τρόπο, θα περάσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας , καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ,δεν αφήνουν ούτε ένα παράθυρο συνενόησης, ζητώντας την άμεση απόσυρση του μέτρου.
Στον χορό, έχουν περάσει και τα  πολιτικά κόμματα .Το ΚΚΕ και ο Συριζα, είναι έτοιμα να καταγγείλουν την κυβέρνηση, μέσα από συγκριμένα στοιχεία ,που θα συγκεντρώσουν για κομματικές διώξεις ,ενώ  η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει από τους συνδικαλιστές των φορέων  που  εχει ξεκινήσει το έργο της εργασιακής εφεδρείας, να συγκεντρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της.
Η συγκρουση θα είναι σφοδρή και  πολλοι πιστευουν ότι το μετρο δεν θα περάσει με το τεραστιο κυμα αγανακτησης και αντιδρασης που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου