Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2011

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ


Γραφει ο Ερυθροχίτων



Κανείς δεν έχει αντιληφθεί το πόσο άθλια και επιθετικά επιχειρεί η κυβέρνηση ν' αλλάξει τη ζωή μας.Όχι εκείνη που έχει σχέση με τις  οικονομικές συναλλαγές μας, με την φτώχεια μας δηλαδή, αλλά εκείνη που σχετίζεται με την ίδια τη νοοτροπία μας. Το γεγονός, ότι κάποιοι μας πήραν την … «μαγκιά»,δεν λέει και πολλά πράγματα, διότι όπως μας ενημέρωσε ο συνταγματολόγος κος Βενιζέλος,, «καλώς μας πήραν την μαγκιά, γιατί τόσα χρόνια τους κλέβαμε»…

Μας πήραν όμως την μαγκιά και μας οδήγησαν σε νέα περίοδο ,τετρακοσίων ετών σκλαβιάς,(ευτυχώς που υπάρχει και το κρυφό σχολειό του διαδικτύου).
Έτσι, επειδή πλέον δεν θα συνευρισκόμεθα στα ουζερί και στις ταβέρνες, δεν θα μπορούμε να κάνουμε μιαν … «συνεδρίαν» τσάμπα.
Θά πρέπει να πηγαίνουμε στους ψυχολόγους.

Δηλαδή, με απλά λόγια  οι μόνοι που κέρδισαν από την χρεοκοπια της Ελλάδα, είναι οι ψυχολόγοι.
Ό,τι έκαναν οι Έλληνες ,μ' ένα μπουζούκι κι ένα κρασάκι ,μας το έκοψαν και έτσι θα πρέπει να κάνουμε πέντε ή έξι συνεδρίες τον μήνα, για να συνέλθουμε.

Γίναμε επιτελους Ευρωπαίοι(πέοι).
Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό της τρόικας και της κυβέρνησης(;) Παπανδρέου:
Αλλάζουν σταδιακά,βασανιστικά, χυδαία τη νοοτροπία της μαγκιάς μας ,που μας άφησε ελεύθερους ,γιατί ποτε δεν κατανοήσαμε τους κινδύνους και μας έκανε ένα έθνος πολιτισμού ,ελευθερίας και ποίησης.
Τώρα; Βγαίνουμε το πρωί να πάμε στην δουλειά μας κι αναρωτιόμαστε εάν  ευθονόμαστε …για τον ζητιάνο στη γωνία ,για τον δημόσιο υπάλληλο που του έκοψαν τα επιδόματα, για την αθλιότητα που επικρατεί παντού.
Εχουμε την εντυπωση, ότι ολοι μας δειχνουν και μας καρφωνουν στον εφορο της γειτονιας και γενικώς ζουμε έναν εφιάλτη.
Προχθές ενας γειτονας ,μου ελεγε ότι ενώ συνευρισκοταν τελος πάντων, με την σύζυγο του,εκεινη τον σταμάτησε πανω στο  «πηγενέλα» τον κοιταξε με φόβο και του ψιθυρισε”Aκουσες έναν θορυβο:” –Oχι της ειπε εκεινος.Κι εκεινη του αποκρίθηκε:”Aχ βρε Τακη μου, με συγχωρεις ,αλλα δεν ξερει κανεις τι…εχουν στο βρωμικο μυαλο τους, αυτοι οι κυβερνητικοι”.-

1 σχόλιο:

  1. 1991-2011 πέρασαν 20 χρονια!!!!!!
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.Δεν είναι κάποια μέθοδος που εφαρμόζεται μονο από μυστικές υπηρεσίες ,ώστε να βάλουν "πολιτικα" στο χέρι μια χωρα.Αλλα αυτά τα βήματα μπορούν να "εφαρμοσθουν" σε οποιαδήποτε χωρα ώστε να την φέρουν οικονομικά στο χείλος του γκρεμού και να την κάνουν υποχείριο τους.Σκεφθείτε το.Οι αλλαγές που έρχονται είναι πλέον μη αναστρέψιμες.

    http://www.youtube.com/watch?v=jMWVUoYNezU&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή