Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

Από την πίσω πόρτα φυγάδευσαν τον Παπακωνσταντίνου

Το μονοπώλιο των δικτύων σε ιδιώτες;

Πρωτοφανείς σκηνές εξελίχθησαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση φυγάδευσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς το σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ αλλά και όλοι οι πολίτες που γνωρίζουν το θέμα, είναι έξαλλοι μαζί του.


Οι εργαζομένοι της ΔΕΗ καταγγέλουν τον Παπακωνσταντίνου ότι με την πλέον επικίνδυνη πολιτική του, οδηγεί σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπερπολύτιμων και μοναδικών δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, χάρη σε διάταξη που περιλήφθηκε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης Ιανουαρίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, η ΑΔΜΗΕ (δίκτυο υψηλής τάσης) και η ΔΕΣΦΑ (δίκτυο φυσικού αερίου) χάνουν τον κρατικό έλεγχο.

Στελέχη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέλαβαν λοιπόν το υπουργείο και χρειάστηκε η επέμβαση τριών διμοιριών ΜΑΤ που συγκρούστηκαν με τους καταληψίες μέσα στους διαδρόμους του υπουργείου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να διαφύγει από το γκαράζ και υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

«Δεν νομοθετούμε κάτω από απειλές και καταλήψεις» δήλωσε, κάνοντας την εύκολη κωλοτούμπα. Όποτε τον συμφέρει επικαλείται τις πιέσεις των Ευρωπαίων. Επιλέγει πιέσεις κατά το δοκούν, ο Γ. Παπακωνσταντίνου;

Γι αυτό ισχυρίστηκε ότι η επίμαχη διάταξη, που προβλέπει τη δυνατότητα πώλησης μεριδίου στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού, αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης με την Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου