Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2014

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ...



Η Zeus+Δione χρησιμοποιεί άριστες ελληνικές πρώτες ύλες. Εδώ και τρία χρόνια η επιχείρηση απασχολεί πάνω από 20 άτομα και φιγουράρει στις πανάκριβες αγγλικές μπουτίκ...
και στον βρετανικό Τύπο. Συνεργάζεται με Ελληνες τεχνίτες και εργαστήρια με μακρά παράδοση στην τέχνη τους, με στόχο την αναβίωση και την ανάδειξη των παραδοσιακών τεχνοτροπιών: τα πλεκτά φορέματα και οι φούστες πλέκονται στο χέρι από γυναίκες στις Κυκλάδες, τα ασημένια χειροποίητα κουμπώματα είναι σμιλεμένα από Αθηναίους αργυροχόους, οι μεταξωτές μπλούζες υφαίνονται στο Σουφλί και τα φορέματα, βασισμένα σε παραδοσιακά μοτίβα, πλέκονται από τεχνίτες στην Κρήτη.

Η Δήμητρα Κολοτούρα και η Μαρέβα Γκραμπόβσκι, έχοντας κοινή αισθητική και αξίες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επικεντρωθούν στη δημιουργία μιας εταιρείας με χειροποίητα αντικείμενα, έχοντας το όραμα να φέρουν την Ελλάδα στο προσκήνιο και να υποστηρίξουν την αυθεντική καλλιτεχνική δημιουργία και τους δεξιοτέχνες τεχνίτες από όλη τη χώρα. Τις ρωτήσαμε σχετικά με το δημοσίευμα της «Telegraph» και μας είπαν τα εξής: «Νιώσαμε μεγάλη χαρά. Τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής έχουν εκτιμηθεί δικαιώνοντας κάθε προσπάθειά μας. Το πρόσφατο δημοσίευμα του Telegraph.co.uk που αναφερόταν στη Zeus+Δione ήταν μεγάλη τιμή, καθώς αναγνωρίζονται η υψηλή αισθητική, η ποιότητα, καθώς και η ιστορία που κρύβεται πίσω απ’ όλο το εγχείρημα. Πιστεύουμε ότι στη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του brand εκτός από τη μεγάλη προσπάθεια όλων των συνεργατών της Ζeus+Δione έχει συμβάλει το αυξημένο ενδιαφέρον για τα χειροποίητα και υψηλής αισθητικής ρούχα, που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο».



Ελληνική μυθολογία στις αγγλικές μπουτίκ
Το όνομά της εταιρείας παραπέμπει στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με τον Ομηρο, ο Δίας, ο βασιλιάς των θεών, και η Διώνη γέννησαν το πιο όμορφο πλάσμα στη γη, την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, της λαγνείας και της γονιμότητας, που είχε πολλούς εραστές, θνητούς και αθανάτους. Στο πέρασμα των αιώνων η Αφροδίτη απεικονίζεται ως μια εξαιρετικά επιθυμητή γυναίκα, ένα σύμβολο της απόλυτης ομορφιάς, που συνδέεται με κομψά πλάσματα και στοιχεία της φύσης: περιστέρια, κύκνους, ρόδια, μήλα, μυρτιές, τριανταφυλλιές και -κυρίως- με στοιχεία της θάλασσας: δελφίνια, αχιβάδες, κοχύλια, χτένια και μαργαριτάρια - όπως στο αριστούργημα του Μποτιτσέλι. Ο θρύλος λέει ότι η Αφροδίτη κατείχε μια μαγική ζώνη η οποία είχε τη δύναμη να εμπνεύσει την αγάπη και την επιθυμία σε όσους τη φορούσαν.


Τα καλοκαιρινά must have
Η αυθεντικότητα και η απλότητα του δωρικού ρυθμού μεταγγίζονται στη συλλογή SS14 μέσα από ένα σύγχρονο πνεύμα έντονης αισθητικής και διαχρονικής κομψότητας. Με φόντο την Τήνο και την εξαιρετική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η Ελληνίδα με τα αδρά χαρακτηριστικά και τις ανάλαφρες κινήσεις που διαπρέπει στη Νέα Υόρκη, αναδεικνύει τη φινέτσα και τη γλαφυρότητα της ελληνικής ομορφιάς, δίπλα στα μάρμαρα, στους σχιστόλιθους, στα καμπαναριά και τα ηλιόλουστα γραφικά χωριά. Η συλλογή αποτελείται από μεταξωτά πουκάμισα με κεντητές λεπτομέρειες, παντελόνες, αέρινα καφτάνια και φορέματα, μαγιό, χειροποίητα αξεσουάρ, δερμάτινα σανδάλια και πλατφόρμες σε μια παλέτα φυσικών χρωμάτων - εκρού, μελιτζανί, πράσινο, κερασί. Οι πλούσιες υφές από μετάξι και καθαρό βαμβάκι, καθώς και τα χειροποίητα κεντήματα ισορροπούν με τα αφαιρετικά και καθαρά μοτίβα.

Ποια είναι τα απαραίτητα για τις διακοπές σύμφωνα με τις δύο φίλες, τις δημιουργούς του brand Δήμητρα Κολοτούρα και Μαρέβα Γκραμπόβσκι; «Από την καλοκαιρινή συλλογή της Ζeus+Δione δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι αλλά ένα σύνολο αυτών που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στα νησιά. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε ένα total look, σίγουρα το ψάθινο καπέλο ΟRB, το καφτάνι Αthena που φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα σανδάλια Μinos θα μπορούσαν να συνοδεύσουν κάθε γυναίκα το φετινό καλοκαίρι».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου