Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

Νέο «κανόνι» σε ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο-2.000 πελάτες του στην Ελλάδα


ΣΤΑ 15 ΕΚΑΤ. € ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοερσελίδα του άλλο ένα ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο, το... Versa που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας έτσι στα 14 τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία που έβαλαν λουκέτο από τις αρχές του καλοκαιριού και το έκτο που έχει πελάτες του στην Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, το γραφείο ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι αναστέλλει τη λειτουργία του τμήματος εξερχόμενου τουρισμού, ωστόσο θα επιδιώξει να διατηρήσει το τμήμα εισερχόμενου τουρισμού.

Συνολικά οι ζημίες που έχουν προκληθεί στον ελληνικό τουρισμό από τα αλλεπάλληλα λουκέτα εκτιμώνται σε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Μια εβδομάδα πριν, είχε βάλει «λουκέτο» άλλο ένα μεγάλο ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο, το Solvex-Tourne της Αγίας Πετρούπολης, που είχε περίπου 6.000 πελάτες του στη χώρα μας ενώ στα μέσα του καλοκαιριού προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην ελληνική τουριστική αγορά λόγω του κλεισίματος του μεγάλου ρωσικού tour operator Labirint Τravel, που άφησε μεγάλα χρέη και χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά νησιά, ειδικά σε νησιά των Δωδεκανήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου