Σάββατο, Αυγούστου 29, 2015

Ρεκόρ σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επισκέφτηκαν τη χώρα μας 25 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που «μεταφράζεται” σε 14,5 δισ. ευρώ έσοδα. Το 2014, είχαν φτάσει στην Ελλάδα 22 εκατομμύρια τουρίστες, με τα έσοδα του τουρισμού να ανέρχονται σε 13,5 δισ. ευρώ.Εξαιρετική χαρακτηρίζει η...αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τη σημερινή χρονιά αναφορικά με τον τουρισμό, όπου έγινε ρεκόρ αφίξεων, παρά τη δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Η κ. Κουντουρά αποκάλυψε ότι φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επισκέφτηκαν τη χώρα μας 25 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που «μεταφράζεται” σε 14,5 δισ. ευρώ έσοδα. Το 2014, είχαν φτάσει στην Ελλάδα 22 εκατομμύρια τουρίστες, με τα έσοδα του τουρισμού να ανέρχονται σε 13,5 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, αυξήθηκε η οδική τουριστική ροή, επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος, άνοιξαν νέες αγορές και «παντρεύτηκε” ο τουρισμός με άλλες δραστηριότητες. Ο τουρισμός αποτελεί το 20% του ΑΕΠ και περιλαμβάνει 1,5 εκατ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Για τις προοπτικές της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας μίλησε με την Ελ. Κουντουρά ομάδα Κινέζων δημοσιογράφων

Οδοιπορικό 16.000 χλμ. στο «δρόμο του μεταξιού», με την ονομασία «Chinese Dream, Silk Road Dream» που συνδέει την Κίνα με την Ελλάδα, πραγματοποιεί ομάδα 27 Κινέζων δημοσιογράφων από το ειδησεογραφικό πρακτορείο XINHUA (Νέα Κίνα) με 12 οχήματα.

Μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν την αν. υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και της εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, καθώς, όπως της είπαν, «οι δύο αυτές χώρες έχουν κοινό τους χαρακτηριστικό την αρχαιότερη ιστορία στον πλανήτη Γη», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα της μετέφεραν το λαμπρό αποτέλεσμα που θα έχει η στενή συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον σχεδιασμό του «κινέζικου ονείρου».

Η κ. Κουντουρά στη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, ενώ τέλος ανέλυσε ότι βασικός άξονας στρατηγικής της χώρας μας είναι η διείσδυση σε νέες αγορές, όπως η κινεζική.


Posted by Cassandra 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου