Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

Επέτειος Άλωσης της Κωνσταντινούπολης:Προκλητική κιτς φιέστα του "Σουλτάνου" Ερντογάν (ΦΩΤΟ + VIDEO)


Δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει άλλη μία επίδειξη... πρόκλησης με μία κιτς φιέστα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Η αναπαράσταση της πτώσης της Πόλης θύμισε υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ ....με τη συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών και εκατομμυρίων θεατών.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια ενώ υπολογίζεται πως 1 εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να παρακολουθήσουν την τελετή η οποία περιελάμβανε εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα, μουσική και τη συμμετοχή ακόμη και ακροβατών.



Ήδη ο Δήμος που είχε αναλάβει να οργανώσει τις εκδηλώσεις είχε επιστρατεύσει 1500 άτομα.

Στις εκδηλώσεις εκτός του Ερντογάν το παρόν έδωσαν ο νέος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τομπντάς, μια μπάντα από 563 «γενίτσαρους» παιάνιζε ενώ η επίλεκτη ομάδα της Τούρκικης Αεροπορίας «Turkish Star’s» έκανε επιδείξεις στον ουρανό πάνω από την συγκέντρωση.



Για την τελετή επιστρατεύτηκε και μεγαλύτερη στον κόσμο 3D οθόνη μέσα από την οποία έγινε η αναπαράσταση για την κατάκτηση της πόλης. Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά στα αγγλικά, ισπανικά, αραβικά, γαλλικά, ρωσικά και στη νοηματική γλώσσα, καθώς και στα τουρκικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου