Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016

«Πρωταγωνιστής» στην ταινία «Ο γιος του κουλουρτζή» ο Στ. Θεοδωράκης


Η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Βασιλάκη Καΐλα επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, αναμένεται να σπάσει τα ταμεία.

Κάνοντας χρονικά άλματα, ο σκηνοθέτης κάνει αναδρομή στη ζωή των παιδιών δύο ορκισμένων ταξικών αντιπάλων: ενός κουλουρτζή και ενός μεγαλοεργολάβου. Η ζωή θα τα φέρει έτσι ώστε τα παιδιά τους να βρεθούν αντιμέτωπα στην πολιτική σκηνή. Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής; .....

Το γεγονός ότι το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου έχει πάρει μια κατηφόρα που δείχνει να μην έχει τέλος, είναι γνωστό σε όλους. Όμως υπάρχει ένας πολιτικός χώρος που κατρακυλά πρώτος και μάλιστα με ταχύτητα ρεκόρ. Αν υπάρχει πάτος, μπορούμε, με μαθηματική ακρίβεια να είμαστε σίγουροι για το ποιο κόμμα θα τον αγγίξει πρώτο.

Η ηγεσία του Ποταμιού που μπέρδεψε τα ραδιόφωνα με τα κινητά θα μπορούσε να περάσει σχεδόν ανώδυνα, αν το κόμμα δεν αποφάσιζε, στην ίδια ανακοίνωση με την οποία αναγνωρίζει το λάθος της, να εμπλέξει και τους… γονείς του Σταύρου Θεοδωράκη και του Αλέξη Τσίπρα. (!)

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι παραδέχεται ότι η εικόνα που είχε δημιουργήσει εκπορευόταν από «πολλά και μεγάλα σάιτ».

Αμέσως μετά γίνεται αναφορά στον χαρακτηρισμό του υπ. Υποδομών στον Στ. Θεοδωράκη ως «το παιδί της διαπλοκής»: «Έχουν μπερδευτεί. Παιδί εργολάβου είναι ο Τσίπρας και όχι ο Θεοδωράκης. Ο Παναγιώτης Θεοδωράκης πουλούσε κουλούρια την ίδια περίοδο που ο Παύλος Τσίπρας έπαιρνε δημόσια έργα. Ας μείνουμε προς το παρόν σε αυτό».

Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι, τερματίζοντας το κοντέρ της πολιτικής κατρακύλας, αλλά και του «ο μπαμπάς μου είναι καλύτερος από τον δικό σου και τον νικάει ρε!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

Το tweet ότι ο κ. Σπίρτζης αποφάσισε ότι «μπορούν να εκπέμπουν μόνο 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί», δεν ισχύει και το διαγράψαμε.

Η «είδηση» προήλθε από πολλά και μεγάλα σάιτ που το δημοσίευσαν σαν γεγονός. Όμως, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κάνουν ένα λάθος μιλώντας για «το παιδί της διαπλοκής». Έχουν μπερδευτεί. Παιδί εργολάβου είναι ο Τσίπρας και όχι ο Θεοδωράκης. Ο Παναγιώτης Θεοδωράκης πουλούσε κουλούρια την ίδια περίοδο που ο Παύλος Τσίπρας έπαιρνε δημόσια έργα. Ας μείνουμε προς το παρόν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου