Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

Συνετρίβη αεροπλάνο στη Μάλτα Μογκερίνι: «Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ»


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα. Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ, δήλωσε στο Twitter η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας .....Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά την πληροφορία ότι επρόκειτο να αεροπλάνο του Λουξεμβούργου ναυλωμένο από τη Frontex. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από την ίδια την ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Γάλλοι είναι τα πέντε θύματα της συντριβής του μικρού αεροσκάφους σήμερα το πρωί στη Μάλτα, σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για στρατιωτικούς ή πολίτες.


Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι επιβαίνοντες ήταν μέλη της Frontex, ωστόσο διαψεύστηκαν. Οπως έγραψε η Frontex στο Τwitter, το αεροσκάφος δεν είχε ενοικιαστεί από αυτήν.


User Actions

Follow

FrontexVerified account‏@Frontex


The plane that crashed in Malta was not deployed by Frontex.

Σύμφωνα με τη Mirror, το αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο Λούκα της Μάλτας λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πέντε επιβαίνοντες.


Πρόκειται για ένα μικρό ελικοφόρο αεροσκάφος που νοικιάστηκε στο Λουξεμβούργο για αξιωματούχους της Frontex και σύμφωνα με πληροφορίες απογειώθηκε από τη Μάλτα στις 07:20 τοπική ώρα, με προορισμό τη Μιζουράτα της Λιβύης.


Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ότι είδε το αεροπλάνο μετά την απογείωσή του να παίρνει ύψος, όταν ξαφνικά πήρε απότομα κλίση προς τα δεξιά και καρφώθηκε στο έδαφος.


Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ έχουν διακοπεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.









Φωτογραφίες: timesofmalta.com




Φωτογραφία: Skynews




Πηγή: Συνετρίβη αεροπλάνο στη Μάλτα με αξιωματούχους της ΕΕ -5 νεκροί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/296467/synetrivi-aeroplano-sti-malta-me-axiomatoyhoys-tis-ee-5-nekroi-eikones-vinteo#ixzz4NzS5yakB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου