Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

«Πνίγηκε» στο νέφος το Παρίσι -Η χειρότερη ρύπανση των τελευταίων 10 ετών [εικόνα]

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΟΝΑ

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Παρίσι με αποτέλεσμα οι αρχές να απαγορεύσουν την κυκλοφορία οχημάτων με ζυγό αριθμό στο κέντρο της πόλης.

Για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι.... του Παρισιού έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντελώς δωρεάν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση που είναι χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών, όπως αναφέρει η υπηρεσία Airparif που μετράει τα επίπεδα που δημιουργούν ανεπιθύμητες συνθήκες διαβίωσης.

Την Τετάρτη οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας μόνο τα αυτοκίνητα με μονό αριθμό κυκλοφορίας. Για οδηγούς που παραβιάζουν την απαγόρευση το πρόστιμο είναι 35 ευρώ.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, δήλωσε πως το νέφος που σκεπάζει την πρωτεύουσα αποτελεί απόδειξη της ανάγκης για τη μείωση της χρήσης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.



Πηγή: «Πνίγηκε» στο νέφος το Παρίσι -Η χειρότερη ρύπανση των τελευταίων 10 ετών [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου