Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Το ρωσικό Τουπόλεφ συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα γιατί ο συγκυβερνήτης τράβηξε λάθος μοχλό;


Νέα εκδοχή για την τραγωδία

Αυτό υποστηρίζουν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα στοιχεία από την έρευνα - Αντί για τον μοχλό που μαζεύει τον μηχανισμό προσγείωσης, τράβηξε το μοχλό που κλείνει τα πτερύγια

Μια λάθος κίνηση του συγκυβερνήτη του ρωσικού Τουπόλεφ που... ανήμερα Χριστούγεννα συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα παρασύροντας στο θάνατο και τους 92 επιβαίνοντες σε αυτό προκάλεσε σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την τραγωδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φίλα προσκείμενης στο Κρεμλίνο ιστοσελίδας Life ο 33χρονος Αλεξάντερ Ροβένσκι αντί να τραβήξει το μοχλό που μαζεύει τον μηχανισμό απογείωσης, τράβηξε το μηχανισμό που κλείνει τα πτερύγια.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα οι δύο μοχλοί βρίσκονται δίπλα-δίπλα στον πίνακα ελέγχου του ρωσικού αεροσκάφους.

Οι ίδιες πληροφορίες από πηγές που εμπλέκονται στην έρευνα αναφέρουν ότι ρόλο στη συντριβή έπαιξε και το γεγονός ότι το Τουπόλεφ ήταν υπερφορτωμένο.

Το αεροσκάφος έκανε «βουτιά θανάτου» από ύψος 450 μέτρων δύο λεπτά μετά την απογείωσή του λόγω προβλήματος με τα πτερύγια
, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Στο μαύρο κουτί του αεροσκάφους που καταγράφει τις ομιλίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν καταγραφεί αγωνιώδεις συνομιλίες ανάμεσα στον κυβερνήτη του αεροσκάφους Ρόμαν Βολκόφ και τον συγκυβερνήτη του με έναν από τους δύο να ακούγεται να φωνάζει «πέφτουμε» λίγα λεπτά πριν τη συντριβή στα παγωμένα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου