Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι Κουρτάκης και Τζένος


Οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο μετά από μήνυση του υπουργού Άμυνας


Τριήμερη προθεσμία από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ζήτησαν για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή ο Γιάννης Κουρτάκης.... και ο Παναγιώτης Τζένος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους, ανέλαβε τη δίκη για την Παρασκευή και ήρε την κράτηση των δυο κατηγορουμένων.

Οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο μετά από μήνυση του υπουργού Άμυνας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Οι δικηγόροι του κ. Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη στη δίκη.

Ο Παναγιώτης Τζένος βγαίνοντας από τα δικαστήρια μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογαν ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών».

Αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές».

Και συνέχισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Κουρτάκης σημείωσε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα Καμμένου να ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ελευθερία του τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου