Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Moody’s: Υψηλότεροι οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα από τον μέσο όρο της ευρωζώνηςΗ ελληνική οικονομία θα σημειώσει ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης φέτος και το 2018, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.... σε έκθεσή του, με τίτλο: «Προοπτικές για το αξιόχρεο των χωρών της Ευρωζώνης: Σταθερές προοπτικές εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης και αυξανόμενου πολιτικού κινδύνου».

Ο Moody’s αναμένει ότι η ευρωζώνη ως σύνολο θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% το 2017 και το 2018, αλλά με διαφορές στους ρυθμούς ανάπτυξης των χωρών της.

«Ορισμένες μικρότερες χώρες όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Σλοβακία είναι πιθανόν να σημειώσουν ισχυρότερη ανάπτυξη, πάνω από 3% και τα δύο έτη», σημειώνεται στην έκθεση.

Άλλες όπως Ελλάδα, Ισπανία και Σλοβενία θα αναπτυχθούν με χαμηλότερο ρυθμό, αλλά υψηλότερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, αναφέρει ο Οίκος.

«Οι μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με ρυθμούς αρκετά κάτω από το 2% και τα δύο έτη», σημειώνει η έκθεση.

Η αύξηση πολιτικού κινδύνου σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσε να υπονομεύσει τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αναφέρει αξιωματούχος του διεθνούς Οίκου ενώ διαβλέπει ισχυροποίηση των συνεργασιών κομμάτων και κινήσεων εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων σε Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και ίσως την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου