Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Κυριάκος Αμοιρίδης: Το τελευταίο ταξίδι του πρέσβη [pics]Βραζιλιάνικα μέσα για τον Κυριάκο Αμοιρίδη: Πάντα κυκλοφορούσε μόνος…

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρίο η τελετή μνήμης για τον Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά.
Στην επιμνημόσυνη δέηση ....
παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και τα μέλη του εκεί διαπιστευμένου Προξενικού Σώματος, με τον βραζιλιάνικο τύπο να μεταδίδει ειδήσεις από το μνημόσυνο.

Η εφημερίδα «oglobo.com» με αφορμή το μνημόσυνο του Αμοιρίδη, δημοσιεύει ένα σύντομο άρθρο για τον εκλιπόντα και αναφέρεται σε ορισμένα από όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου.
« Ήταν γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο από το 2001 έως το 2004. Είχε πολλούς φίλους στην κοινωνία της πόλης. […] Μετά επέστρεψε ως πρέσβης και πάντα εμφανίζονταν στις κοινωνικές εκδηλώσεις σαν να ήταν ελεύθερος. Όλα τα άτομα που τον γνώριζαν δεν ήξεραν ποια ήταν η Φρανσουάζ.Δεν την είχαν δει ποτε. Πάντα κυκλοφορούσε μόνος..» αναφέρει η εφημερίδα oglobo

Το τελευταίο ταξίδι στην πατρίδα για τον Κυριάκο Αμοιρίδη ξεκίνησε με μόνη συντροφιά την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρό του.


Ο αδικοχαμένος πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία ο οποίος δολοφονήθηκε από την σύζυγό του Φρανσουάζ και άλλους δυο συνεργούς θα ταφεί στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του.

Στην επιμνημόσυνη τελετή στο Ρίο που τελέστηκε από τις βραζιλιάνικες αρχές προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του εκλιπόντος πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καθώς και τα μέλη του εκεί διαπιστευμένου Προξενικού Σώματος.

Κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έχει μεταβεί στη Βραζιλία ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Δημήτρης Ζεβελάκης ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών για τον επαναπατρισμό της σορού του κ. Αμοιρίδη. Στο Ρίο βρίσκεται και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διερευνήσει σε συνεργασία με τις βραζιλιανικές Αρχές τις σχετικές με την υπόθεση έρευνες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗπηγη φωτο: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου