Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. “Έκτρωμα” η τροπολογία, καταγγέλουν οι πυροσβέστες

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι 3 έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων ...πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Προβλέπεται επίσης ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.

Στην τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης αναφέρθηκε πριν από λίγο στην ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όπως ειδικότερα είπε, η τροπολογία αφορά το καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών, στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος. Αφορά 2.093 υπαλλήλους και κατατίθεται επειδή η έως τώρα διαδικασία που υπήρχε από το νόμο 3938/2011 παρουσίασε προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης και δεν έγιναν οι ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο ενδιάμεσο διάστημα.

«Υπάρχουν προβληματισμοί όσον αφορά τους περιορισμούς των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, υπάρχει διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτή τη στιγμή με τους θεσμούς για τη μονιμοποίηση, η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε μερικές ημέρες ή πολύ σύντομα. Έτσι για το μεταβατικό διάστημα για την κάλυψη αυτών των εργαζομένων προτείνεται αυτή η μεταβατική διάταξη που προβλέπει τριετή παράταση της θητείας τους, ορίζεται ότι ο χρόνος μέχρι την ένταξη διανύεται με το βαθμό του πυροσβέστη, καθορίζονται θέματα που αφορούν τις δυνατότητες εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές των πυροσβεστών, δίνονται καθήκοντα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με εύλογη οικονομική αποζημίωση και έτσι καλύπτονται και οι νέες ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος που έχουν προέλθει από τη συμφωνία για τη λειτουργία των νέων αεροδρομίων», είπε ο κ. Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αιχμάλωτοι για άλλους λόγους και ανέφερε ότι προβλέπεται ανανέωση της θητείας, μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δημιουργηθούν πολύ σύντομα.


“Έκτρωμα” η τροπολογία, καταγγέλουν οι πυροσβέστες – Συγκέντρωση τώρα στη Βουλή (video)Με την καταγγελία ότι η νέα διάταξη προβλέπει τριετίες πυροσβεστών δημιουργώντας στο Πυροσβεστικό Σώμα υπαλλήλους τεσσάρων ταχυτήτων, οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη Βουλή, στον Άγνωστο Στρατιώτη, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Από τη συγκέντρωση κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.
Σήμερα ψηφίζεται η διάταξη που θα ρυθμίσει το νομικό πλαίσιο εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι βάσει του 3938/2011 θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό από τις 10 Φεβρουαρίου του 2017.

Οι συγκεντρωμένοι περιμένουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να προχωρήσουν προς την είσοδο της Βουλής ενώ επιτροπή τους θα μπει στην αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες.


«Κατεβήκαμε στο δρόμο γιατί υπάρχει κοροϊδία και εξαπατηση. Η κυβέρνηση έκανε ένα έκτρωμα, καταπάτησε το νόμο, ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος» λέει χαρακτηριστικά ένας πυροσβέστης, πατέρας δύο παιδιών, από τη Χαλκιδική.

«Πριν από 10 ημέρες συναντήσαμε τον υπουργό, του δώσαμε την παράταση που μας ζήτησε αλλά η τροπολογία που έφερε είναι έκτρωμα. Εφόσον ο νόμος δεν τηρείται είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στο δρόμο» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης Αλέξανδρος Φαραντάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου