Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2017

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση πρέπει να τα καταφέρει...


και θα τα καταφέρει...
«Η κοινωνία έχει υπερβεί το όριο αντοχής της για επιπλέον λιτότητα, για αυτό τον λόγο και αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι...
συμφωνήθηκε το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δηλώνει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και επιτίθεται στη ΝΔ υπογραμμίζοντας πως ενώ προέβλεπε την απόλυτη κόλαση, αμέσως μετά το αποτέλεσμα του Eurogroup έπαψε να μιλά.

«Η εξαφάνιση από τον δημόσιο λόγο του κ. Μητσοτάκη δικαιολογείται εφόσον είναι λόγω γρίπης, η απουσία όμως του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη είναι εκκωφαντική», σχολίασε δηκτικά.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση ακύρωσε στην πράξη τα καταστροφικά σενάρια, όπως εκείνα που προέβλεπαν ασφυξία τύπου 2015, ενώ τονίζει πως «δεν έγινε πράξη η επιθυμία όσων ονειρεύονταν εκλογές με την αξιολόγηση ανοικτή».

Ο κ. Ζαχαριάδης στέλνει μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος, σημειώνοντας: «Ας μην το παίζουμε όλοι ειδικοί επί των μέτρων και της συμφωνίας. Ας δώσουμε, τουλάχιστον εμείς, όσοι είμαστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την πλήρη εξουσιοδότησή μας στους Χουλιαράκη, Τσακαλώτο, Τσίπρα να διαπραγματευτούν και να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απαντά: «Δεν υπάρχει καμία ρωγμή (στις σχέσεις των δύο κομμάτων). Έχουμε μια καλή συνεργασία, δίνουμε μάχες για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Η συμμαχία μας με τον κ. Καμμένο δεν σημαίνει ιδεολογική ταύτιση, ούτε σύγκλιση».

Και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση της πρέπει να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει, το ζήτημα άλλων πολιτικών προσεγγίσεων δεν πρέπει να το "κάψουμε" και να το καταναλώσουμε στο σήμερα, σήμερα προχωράμε όπως αποφασίστηκε το Σεπτέμβρη του 2015, δεν θυμάμαι τότε να είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις», υπογραμμίζει.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά επιδιώκει συνεργασία σε όλη την Ευρώπη με Οικολόγους Πράσινους και Σοσιαλδημοκράτες πάνω σε σαφές πολιτικό σχέδιο, με προγραμματικό περιεχόμενο. Το ερώτημα δεν μπαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θέλει να είναι σε αντιστοιχία με τους Ευρωσοσιαλιστές ή όχι;» ξεκαθαρίζει. Ωστόσο η όποια συμμαχία δεν συνεπάγεται συγχωροχάρτι, όπως διαφαίνεται από τα λεγόμενα του κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος υπογραμμίζει: «Φυσικά δεν ξεχνάμε τα όργια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες».

Αναφερθείς στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν σε σκληρά μέτρα δηλώνει: «Δεν θα κάνουμε την χάρη στους κυρίους Μητσοτάκη και Γεωργιάδη που έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο καθώς πέρασαν δύο χρόνια στην αντιπολίτευση. Θα περάσουν τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια στην αντιπολίτευση», και συμπληρώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το κρισιμότατο Eurogroup έριξε το φταίξιμο για την χρονοκαθυστέρηση στην ελληνική πλευρά και άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο αποδοχής των θέσεων του ΔΝΤ. Σε ποια βάση να συζητήσουμε κοινή στάση ακριβώς;»...

left.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου