Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Τζανακόπουλος: Πολιτική λύση έως τo Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο στούντιο του ΣΚΑΪ
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποβαθμίζει τη σημασία των κινήσεων Φίλη και των δηλώσεων του Ν. Μανιού
Η Αθήνα επιδιώκει την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης με τους θεσμούς και τα κράτη μέλη, έως τις 20 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας... και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ

Ωστόσο, ο κ. Τζανακόπουλος έσπευσε να υπογραμμίσει πως εξίσου σημαντικό με το «πότε» θα κλείσει η αξιολόγηση, είναι και το «πως».
Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις προσπάθειές της να κλείσει η αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν, με το δεδομένο ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, πρόσθεσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βλέπει δημοσιονομικό κενό της τάξης του 2% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μία συμφωνία επί των κεντρικών αξόνων είναι εφικτή, έως την 20η Φεβρουαρίου, σπεύδοντας, ωστόσο, να υπογραμμίσει, πως εξίσου σημαντικό με το «πότε» θα κλείσει η αξιολόγηση, είναι και το «πως».


Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε τις φήμες για συμβιβαστική πρόταση από τις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που συζητείται είναι οι βασικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών, ώστε να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Κλείνοντας, ο υπουργός απέκλεισε κάθε πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας τα σενάρια αυτά, «εύκολη κινδυνολογία».

Ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει δομική αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έχουν δικαίωμα να να εκφράζουν τις απόψεις και τις επιφυλάξεις τους αλλά όταν παρουσιαστεί η συμφωνία δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα δήλωσε.
Ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις κινήσεις του πρώην υπουργού κ. Ν. Φίλη και τις δηλώσεις του Βουλευτή Ν. Μανιού σύμφωνα με τις οποίες δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα και τη μείωση του αφορολόγητου.

Οι κινήσεις του κ. Νίκου Φίλη δεν έχουν τον χαρακτήρα δομικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος έγραψε και είπε ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι εθνικός στόχος είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι «αυτή η κυβέρνηση θα ζήσει. Το αν θα ευτυχίσει είναι δευτερεύον ζήτημα καθώς το πρωτεύον είναι ευτυχίσει η κοινωνία» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε αυτή  τη στιγμή δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον αν αν έκανε μια στροφή η ελληνική κεντροαριστερά σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου