Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

Spiegel: Πορνεία και ναρκωτικά στον καταυλισμό της Μόριας




Ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού

Το περιοδικό φιλοξενεί μακροσκελές ρεπορτάζ του από τη Λέσβο και τον καταυλισμό προσφύγων και περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί. Για έναν καταυλισμό... που μοιάζει με φυλακή, στον οποίο όμως, «ανθούν» η πορνεία και η διακίνηση ναρκωτικών μιλά σε ρεπορτάζ του το περιοδικό Spiegel.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το περιοδικό φιλοξενεί μακροσκελές ρεπορτάζ του από τη Λέσβο και τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια και γράφει: «Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα hotspot για τους πρόσφυγες. Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν σα φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει». Στο γερμανικό περιοδικό μιλάνε πρόσφυγες και μεταφέρουν την εμπειρία τους: «Μερικοί αποκαλούν τη Μόρια καταυλισμό του τρόμου. ’Ναι αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ένας καταυλισμός του τρόμου’ λέει η Αμάνι ‘είναι ένας καταυλισμός όπου χάθηκαν οι ελπίδες μας’»

Και ο Μαχμούτ μεταφέρει μια ακόμα πιο σκληρή εικόνα: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τίποτα να κερδίσουμε. Οι άνθρωποι εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Υπάρχουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Υπάρχουν πακέτα με μαριχουάνα τόσο μεγάλα όσο είναι το μαξιλάρι ενός καναπέ. Χάπια, ηρωίνη, κοκαΐνη, βότκα, ουίσκι, και δεν είναι ακριβά. Ένα μπουκάλι Jack Daniel´s κοστίζει δέκα ευρώ’. Μιλάει ακόμα για την πορνεία που υπάρχει στο δυτικό τμήμα του καταυλισμού, λίγο πιο πάνω από ένα ρυάκι, στο ύπαιθρο, πίσω από έναν προστατευτικό τοίχο, πάνω σε μια κουβέρτα - και είναι κυρίως Αφρικανές που δουλεύουν για πέντε και δέκα ευρώ».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου