Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

"Πόλεμος" για τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα!
Τη δυσαρέσκειά τους εκδηλώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευης για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πλεόνασμα.

"Πυρά"από Κικίλια. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για "εξοντωτική υπερφορολόγηση" και "θλιβερές επιδόσεις της Κυβέρνησης", ενώ επίθεση εξαπέλυσαν τόσο το ΚΚΕ όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης. ....

Κικίλιας: Το πλεόνασμα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, κάνοντας λόγο για «οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα:

· Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δις μόνο για το 2016.

· Στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

· Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Σε λίγες μέρες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Με αυτήν την Κυβέρνηση, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη:

Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων».Γεννηματά: Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους πανηγυρικούς λόγους εξαπέλυσε....
η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στη συνεδρίαση του Ενιαίου πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «δυστυχώς για τη χώρα το υψηλό πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν συνδέεται με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

Στη συνέχεια, πρόσεθσε ότι «δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δις ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δις ευρώ».

Προειδοποίησε μάλιστα πως «με τέτοια προέλευση, δυστυχώς αυτές οι επιδόσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν».

«Το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ Τσιπρα είναι πραγματικά θλιβερές», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «αυτές οι επιδόσεις έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δις ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις κ το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Θεοδωράκης: Εχει πολύ δάκρυ μέσα του το πλεόνασμα

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε το Twitter για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας: «Ας μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πλεόνασμα 3,9%. Έχει πολύ δάκρυ μέσα. Πολλούς φόρους και πολλές στερήσεις».
ΚΚΕ: "Ματωμένα πλεονάσματα"

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζει ως επιτυχία τα ματωμένα πλεονάσματα των περικοπών και της φοροληστείας, κρύβοντας ότι η πολιτική αυτή, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί με το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση στη βουλή.Στην ουσία κάνει αυτό που έκανε παλιότερα η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους σήμερα αλλάζει ρόλους, ώστε από κοινού να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στην πολιτική χρεοκοπίας του λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου