Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Τα πλεονάσματα θα πρέπει να είναι λογικά
Εν όψει της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου

«Διέκρινε» πρόοδο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, αν και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας του χρέους, προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αναφέρθηκε.... η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μιλώντας εν όψει της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που αρχίζει την Παρασκευή, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων έχει σημειωθεί πρόοδος και κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ, αναφερόμενη στο ζήτημα του χρέους, είπε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι λογικά.

«Σε ό,τι αφορά την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους, πρέπει ακόμη να συζητήσουμε τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανατεθεί στην Ελλάδα και ο οποίος θα πρέπει να είναι λογικός» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ.

Για τις μεταρρυθμίσεις, είπε πως υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν, όταν θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου