Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Αυτόπτης μάρτυρας για την έκρηξη: Πλημμυρισμένοι στα αίματα οι άνθρωποι





Ποιο είναι το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου;...
«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα ...να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση, λίγο μετά το περιστατικό που η αστυνομία αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια για πολλές ώρες, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παρέμειναν στο σημείο και εξετάστηκαν ενδελεχώς από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.



Το αυτοκίνητο με το οποίοι μετακινείται ο πρώην Πρωθυπουργός είναι μία Mercedes S600 του 2000.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά και με τις εικόνες, δεν πρόκειται για...
ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από το πάχος των θυρών, όσο και από τη θραύση των τζαμιών.

Το βαρύ Mercedes (2.035kg) διαθέτει έναν V8 κινητήρα, 5,7lt απόδοσης 365 ίππων. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, με το 0-100km/h επιτάχυνσης να είναι λίγο πάνω από τα έξι δευτερόλεπτα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θεωρείται από τα πιο ασφαλή που έχουν κατασκευαστεί και ένα από τα πρώτα που διέθεταν τότε αερόσακους οροφής. Οι αερόσακοι του αυτοκινήτου του πρώην Πρωθυπουργού, άνοιξαν -όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες- κατά την έκρηξη του δέματος, γιατί οι ανάλογοι αισθητήρες «διάβασαν» σύγκρουση του αυτοκινήτου, λόγω του κραδασμού που δημιουργήθηκε στο αυτοκίνητο από την έκρηξη…

πηγή newsauto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου