Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

Η Ιβάνκα κάνει πρόβα για πρόεδρος των ΗΠΑ: Ηγήθηκε σύσκεψης αντί του πατέρα της
Ο πρόεδρος πραγματοποιούσε επίσκεψη σε στρατιωτική μονάδα

Η 35χρονη «πρώτη κόρη» εισήγαγε το θέμα της διακίνησης ανθρώπων και πρότεινε λύσεις για την καταπολέμησή του - Στην επιτροπή συμμετείχαν ρεπουμπλικανοί και δημοκρατικοί γερουσιαστές
Προεδρική... πρόβα, σκηνές από το μέλλον, η κατ' ανάγκη αντικατάσταση; Η πραγματική «πρώτη κυρία» των Ηνωμένων Πολιτειών, Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ, προήδρευσε σύσκεψης γερουσιαστών αντί του πατέρα της, με αντικείμενο τη διακίνηση ανθρώπων μέσω του προσφυγικού, αλλά και την εμπορία σε παζάρια της Ασίας και της Αφρικής.

Η 35χρονη κόρη του προέδρου των ΗΠΑ κάθισε στη θέση του πατέρα της, ο οποίος εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε επίσκεψη σε στρατιωτική μονάδα. Στο συμβούλιο έλαβαν μέρος γερουσιαστές τόσο από τους ρεπουμπλικανούς, όσο και από τους δημοκρατικούς.

Η ηγετική φυσιογνωμία της «Πρώτης Κόρης», όπως έχει ήδη καθιερωθεί να αποκαλείται, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον αμερικανικό Τύπο, αναφέροντας πως η Ιβάνκα ετοιμάζεται να... αναλάβει τη δουλειά του πατέρα της!Ο 35χρονη καλλονή και επιχειρηματίας είναι και επισήμως βοηθός του προέδρου, παρ' ότι δεν έχει έναν καθορισμένο ρόλο στον Λευκό Οίκο. Στη χθεσινή σύσκεψη με τους γερουσιαστές μίλησε για δύο λεπτά, προλογίζοντας το θέμα και προτείνοντας τρόπους για την αντιμετώπιση της μάστιγας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με αφορμή την προσφυγική κρίση σε όλον τον πλανήτη.

Τον Φεβρουάριο είχε προηγηθεί μία ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και οργανώσεων απ' όλον τον κόσμο που ασχολούνται με την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, στην οποία ήταν παρούσα και η Ιβάνκα.

Η 35χρονη έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του προεδρικού συμβούλου, γεγονός που αποδεικνύεται από την κίνησή της να δημιουργήσει δικό της γραφείο στον Λευκό Οίκο, ώστε να βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον και τις αρμοδιότητές της. Έχει ακουστεί ήδη, ότι ήταν η σύμβουλος που διαδραμάτισε τον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να πλήξει το αεροδρόμιο της Συρίας με πυραύλους, μετά την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ. Επίσης, έχει ρόλο και στις συζητήσεις με τη Ρωσία και την υπόθεση της πιθανής εμπλοκής Ρώσων χάκερ στις αμερικανικές εκλογές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου