Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Σάλος από τα σχόλια της Μελάνια και της Ιβάνκα για τη θέση της γυναίκας στη Σαουδική Αραβία (Photos)




Το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρώτη στάση του ταξιδιού του αμερικανικού προεδρικού ζεύγους ήταν η Σαουδική Αραβία Ο Τραμπ στο ταξίδι του συνοδεύεται....
και από την κόρη του Ιβάνκα και τον σύζυγό της οι οποίοι είναι σύμβουλοι του.

Και μπορεί αρκετά site να… αποθέωσαν τη Μελάνια και την Ιβανκα για την παρουσία τους, ωστόσο τα σχόλια που απέσπασαν για την πολιτική τους και όλα όσα έκαναν δεν ήταν τόσο κολακευτικά.

Η σύζυγος και η κόρη του Αμερικανού Προέδρου μίλησαν για την πολιτικής της… ενδυνάμωσης των γυναικών που ακολουθεί η Σαουδική Αραβία, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα θέματα ισότητας. Οι περισσότεροι σχολίασαν πως η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα όπου οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν και όπου ο έλεγχος που αυτές έχουν για προσωπικά τους ζητήματα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Ωστόσο, μεγαλύτερο σάλο προκάλεσε η «εμπορική» συμφωνία της Ιβάνκα με τη Σαουδική Αραβία και να Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βάσει της οποίας θα δώσουν 100 εκατομμύρια δολάρια στο Ταμείο για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα που ετοιμάζεται να δημιουργήσει η Παγκόσμια Τράπεζα. Το συγκεκριμένο Ταμείο ήταν πρόταση της Ιβάνκα, η οποία έχει συζητήσει εκτενώς τη λειτουργία του και με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Τα αμερικανικά μεσα ενημέρωσης και τα σχολια στο Twitter να επισημαίνουν πως καλό θα ήταν πρώτα να διασφαλιστούν ζωτικής σημασίας δικαιώματα στις γυναίκες των χωρών αυτών, ενώ σημειώνεται πως η μεγάλη εμπλοκή της Ιβάνκα τόσο με τη δημιουργία του Ταμείου όσο και με τη χρηματοδότησή του, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα ένα πρόβλημα στην αμερικανική διοίκηση.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου