Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Αμερικανός πρέσβης: Δεν έχει μειωθεί η δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα





«Η Ελλάδα πείθει ότι αλλάζει σελίδα και είναι η στιγμή να χτίσουμε μια θετική δυναμική στον τομέα των επενδύσεων», τονίζει σε συνέντευξη του στη Realnews o Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν έντονο στρατηγικό συμφέρον ....να παραμείνει η Ελλάδα ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη και γεωστρατηγικά σημαντική περιοχή.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε ημερίδα με τίτλο «Greece at a turning point», στο πλαίσιο του 6ου Greek Investment Forum στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κ. Πάιατ έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι η πρόσφατη επένδυση της Calamos Investments στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μέσω της Εθνικής, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης, θα ανοίξει τον δρόμο για νέες αμερικανικές και ελληνοαμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου