Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Γαλλία: Χτύπησαν κορυφαία υποψήφια της Δεξιάς, μπήκε στο νοσοκομείοΑυτό σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ μετά την επίθεση που υπέστη σημαντικό στέλεχος του συντηρητικού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί», Nathalie Kosciusko-Morizet, πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί και υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια του Παρισιού. Καθώς περιόδευε στους δρόμους του 5ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας και μοίραζε τα φυλλάδιά της, δέχτηκε επίθεση από έναν 50χρονο άνδρα.


Της πέταξε τα φυλλάδια στο πρόσωπο, τη χτύπησε με αυτά και είχε στόχο να συνεχίσει την επίθεση. «Βρωμο-καλοαναθρεμμένοι, σκατ@νιοι», της φώναξε. «Εσείς φταίτε που έχουμε την Ινταλγκό (Σοσιαλιστικό Κόμμα) δήμαρχο στο Παρίσι σήμερα!», της είπε ο άνδρας. «Γυρίστε στην επαρχία», πρόσθεσε και εξαφανίστηκε προς το πλησιέστερο μετρό.

Η υποψήφια βουλευτής έπεσε στο έδαφος λιπόθυμη για αρκετά λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη βοήθεια της πυροσβεστικής.Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο Twitter. «Πράξη δειλίας, απαράδεκτη», έγραψε.


Η υποψήφια βουλευτής των Ρεπουμπλικανών δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί στο Παρίσι, αφού στον πρώτο γύρο την ξεπέρασε μακράν σε ψήφους ο υποψήφιος του κόμματος Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου