Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

«Η Τουρκία θέλει να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε.»...



Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προφανώς σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους με...
την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα από τη Βουλγαρία ότι η Τουρκία έχει τη θέληση να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.


Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «ως Τουρκία, θέλουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη στην Ε.Ε. Έχουμε αυτήν τη βούληση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί μήνες εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή τη συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εξαιτίας της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η Τουρκία έχει απειλήσει ότι αν η Ε.Ε. δεν καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες και δεν λάβει περισσότερα χρήματα για τους τρία εκατομμύρια πρόσφυγες που μένουν στο έδαφός της, θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία και θα τους αφήσει να περνούν σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Όπως σημείωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, παρά το γεγονός ότι έχει υπογραφεί η συμφωνία, «δεν κατέστη δυνατό να τεθεί πλήρως σε εφαρμογή», συμπληρώνοντας ότι η επανεγκατάσταση των προσφύγων και η άρση της βίζας έπρεπε να τεθούν ταυτόχρονα σε εφαρμογή.

Επίσης, οι ευρω-τουρκικές σχέσεις περνούν δοκιμασία μετά και την απόφαση του προέδρου Ερντογάν να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία αύξησε τις αρμοδιότητές του.

Η άρνηση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών να επιτρέψουν τη διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων στο έδαφός τους ενέτεινε την κρίση, καταλήγοντας και στην απόσυρση των Γερμανών στρατιωτών από τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ...

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου