Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Handelsblatt: Η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα


Handelsblatt: Η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα


Handelsblatt: Η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα
Η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα: Μετά τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν να χορηγήσουν νέα δάνεια στην Αθήνα.

Έτσι η υπερχρεωμένη Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα. Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν στην Ελλάδα περίπου 8,5 δισ. ευρώ από τον ESM.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε μετά από μια μακρά καθυστέρηση, επίσημα τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, καθώς αυτό για τη Γερμανία αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση των νέων κεφαλαίων.

Ωστόσο, τα χρήματα θα καταβληθούν μόνο όταν γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η χρηματοδοτική συνεισφορά θα είναι «περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για ένα «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», καθώς υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, όταν λήξει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα το 2018. Θα προετοιμάσουμε μια στρατηγική εξόδου για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί το επόμενο έτος στα δικά της πόδια, έγραψε ο Ντάισελμπλουμ στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου