Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Επεισόδια στο Pride στη Θεσσαλονίκη...
Ακροδεξιοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την Παρέλαση Υπερηφάνειας

Βίντεο...


Ένταση μεταξύ μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος» και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην...
συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του «Ιερού Λόχου» έστησαν φραγμό προκειμένου να εμποδίσουν την παρέλαση του 6ου Thessaloniki Pride, όπως έκανε γνωστό η ενημερωτική ιστοσελίδα thestival.gr.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Τα μέλη του «Ιερού Λόχου» αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση των ασπίδων τους.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών του, η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ υπήρξε προσέλευση και από όμορες χώρες. Πάνω από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας του, ενώ από πλευράς ΝΔ παρέστησαν ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου, ο διευθυντής πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας και ο τέως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Αντύπας Καρύπογλου...

πηγή thestival.gr, topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου