Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

Tερέζα Μέι: Ενίσχυση 5.500 λιρών για τους άστεγους του πύργου ΓκρένφελΤο ποσό των 5.500 λιρών σε κάθε οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά τη φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, στο Λονδίνο, ανακοίνωσε πως θα δοθεί από την πρωθυπουργό... της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Οι 500 λίρες θα δοθούν μετρητά και οι 5.000 θα περάσουν σε λογαριασμούς των οικογενειών στην τράπεζα, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα χρήματα θα εκχωρηθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς από Δευτέρα, ενώ η Τερέζα Μέι δήλωσε πως «η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς».

Την ίδια ώρα μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από την φονική φωτιά στον ουρανοξύστη στο Λονδίνο.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 58 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου.

"Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί", δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει.

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται οι 30 αυτοί.

Φόβοι για κατάρρευση του Πύργου Γκρένφελ

Έντονες ανησυχίες για πιθανή κατάρρευση του πύργου Γκρένφελ που κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, , υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στο Λονδίνο.

Εξαιτίας των φόβων αυτών, έκλεισαν ορισμένοι σταθμοί του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας που βρίσκονται κοντά στον Πύργο Γκρένφελ, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των επιβατών να πραγματοποιούνται με δυσκολία.

Πιο συγκεκριμένα, δεν λειτουργούν οι σταθμοί μεταξύ του Aldgate και του Edgware Road εξαιτίας «σχεδιασμένων μηχανικών εργασιών και της πρόσφατης φωτιάς στην περιοχή Latimer Road», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, οι σταθμοί έκλεισαν «κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου».

ΒΙΝΤΕΟ: Εξαγριώθηκε το πλήθος κατά την επίσκεψη Μέι στον Πύργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου