Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

ΟΧΙ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...





Στην πολιτική, έχεις πολλούς δρόμους να ακολουθήσεις. Αρκεί αυτός που ακολουθείς να δικαιώνεται, εκ των πραγμάτων από τις εξελίξεις πολύ απλά. Αλλιώς, εάν δεν δικαιώνεται, τότε είσαι υπόλογος...

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, πάλεψε για την πατρίδα, την παράταξη, το δίκαιο, πάλεψε τα διαπλεκόμενα, σε έναν πόλεμο χωρίς έλεος. Του αναγνωρίζεται αυτό και μάλιστα από πολλούς αντιπάλους του. Ωστόσο η σημερινή του στάση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.
Όταν κοινώς ...έχεις φάει τόσα χαστούκια από έναν εντελώς ανώριμο πρόεδρο, όπως ο Μητσοτάκης, όταν σου δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν σέβεται ούτε το έργο σου, ούτε την συνέχεια του, όταν σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις αγνοεί αυτό που θα ήθελες, τότε πρόεδρε, δεν πηγαίνεις σε πολιτικά συμβούλια κι άλλες φανφάρες των ανόητων κομματικών της Νέας Δημοκρατιας, που δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Κάθεσαι σπιτάκι σου και δείχνεις την δυσαρέσκειά σου.
Κι αυτό είναι το τελευταίο που μπορείς να κάνεις, όταν έχεις στην ουσία καλυφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα -η κάλυψη είναι κάτι το προσωπικό είναι μια επιλογή ζωής, άλλοι έτσι το βλέπουν, άλλοι όχι -πίσω από έναν θεσμικό ρόλο, που πιστεύεις-απλώς πιστεύεις- ότι διαθέτεις.


Ωστόσο, αν για τα μεγάλα δεν θέλεις να αντιδράσεις, γιατί δεν θέλεις προβλήματα στην παράταξη. τουλάχιστον...προβλημάτισε λίγο τους ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα και όσους θα ήθελαν να πιστέψουν. Γιατί με την συμμετοχή σου σε πανηγυράκια, το μόνο που κάνεις είναι να επιβεβαιώνεις την πολιτική Μητσοτάκη. Είσαι σύμφωνος πρόεδρε, με την πολιτική αυτή; Γιατί το να παγιδεύονται οι έρμοι οι ψηφοφόροι στο δίλημμα, πρέπει να φύγει ο Σύριζα, το κατανοούμε όλοι αυτό θέλουν. Αλλά το αύριο, δεν ενδιαφέρει κανέναν; Ούτε εσένα, πρόεδρε; Εκτός εάν πιστεύεις, ότι καλώς πράττει μεχρι στιγμής και πορεύεται ο Κυριάκος. Να το γνωρίζουμε βρε αδελφέ, γιατί μπορεί εμμονικοί Καραμανλικοί όπως είμαστε, να μην έχουμε κατανοήσει τα σημεία των καιρών...
Δεν είναι έτσι κύριε πρόεδρε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου