Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Ο Κάρολος και η Καμίλα στο σκάφος της Γιάννας Αγγελοπούλου (pics)




Τον Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, συνοδευόμενο από τη σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ, Δούκισσα της Κορνουάλης υποδέχτηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο γιοτ της, στην Κέρκυρα.

Το υπερπολυτελές γιοτ ονομάζεται Okto και έχει μήκος 66 μέτρα. Η τιμή του είναι… αστρονομική, καθώς ψάχνοντας κανείς στο διαδίκτυο διαπιστώνει πως το κόστος του είναι 54,5 εκατ. ευρώ. Κάποιες ιστοσελίδες μάλιστα, ανεβάζουν το κόστος του στα 69 εκατ. ευρώ.

Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2014 από την εταιρεία ISA στην Ιταλία, στο ναυπηγείο της Ανκόνα, και παραδόθηκε στην οικογένεια το 2015. Το εξωτερικό του έχει σχεδιάσει ο Andrea Vallicelli, ενώ οι εσωτερικοί χώροι φέρουν την υπογραφή του Alberto Pinto.



Πρόκειται για ένα σκάφος τεσσάρων καταστρωμάτων με ένα ultra-cool μαύρο κύτος και μια αλουμινένια υπερκατασκευή σε σκούρο ασημί. Η χρήση των καμπυλωτών σχημάτων και των κεκλιμένων στιλιστικών γραμμών δημιουργεί μια αίσθηση ροής σε όλη τους εξωτερικούς χώρους επισκεπτών και προσθέτει στη λειτουργική διαρρύθμιση των χώρων του καταστρώματος περνώντας χωρίς κόπο στο πλούσιο εσωτερικό του. Θεωρείται η επιτομή του στυλ και της πολυτέλειας στην κατηγορία του. Το σκάφος μεταξύ άλλων διαθέτει δύο τζακούζι, πισίνα ιδιωτικό γυμναστήριο, ελικοδρόμιο και κατάστρωμα 80τμ , ιδανικό για ηλιοθεραπεία και πάρτι.



Διαθέτει πέντε καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα. Το σαλόνι-κινηματογράφος του σκάφους είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα ήχου, καθώς και μια τηλεόραση με οθόνη plasma 103 ιντσών για την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία εν πλω.

Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές του, η τελική ταχύτητά του φθάνει τους 18 κόμβους. Το Okto είναι σε θέση να φθάσει σε εμβέλεια τα 6.800 nm με την ισχύ των δύο CAT 3512C κινητήρων του.



Από τις 26 Ιουλίου παραθερίζουν στην Κέρκυρα
O Kάρολος και η Καμίλα έφτασαν στην Κέρκυρα στις 26 Ιουλίου. Το πρώτο βράδυ έμειναν στη βίλα Rothschild στην Κέρκυρα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Το πριγκιπικό ζευγάρι, που έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουλίου στο νησί, μεταφέρθηκε με ταχύπλοο στο λιμανάκι της Κερασιάς, για να φιλοξενηθεί ακόμη μία φορά από τη γνωστή οικογένεια Rothschild, στη μοναδική αρχιτεκτονικά βίλα τους, που δεσπόζει περισσότερα από σαράντα χρόνια στο νησί.


Η πολυτελής βίλα των Rothschild, που είναι γνωστή και ως «θερινό Κένσιγκτον», βρίσκεται σε μία τεράστια έκταση στην περιοχή Κερασιά, είναι πλημμυρισμένη από πυκνή βλάστηση, αιωνόβια πεύκα, καταρράκτες, ενώ πρόκειται για ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα που συνδυάζει την παράδοση με την απόλυτη σύγχρονη πολυτέλεια.

Η αξία της έκτασης που καταλαμβάνει η βίλα Rothschild, της γνωστής οικογένειας μεγαλοτραπεζιτών, ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν φιλοξενηθεί εκεί αρκετοί βασιλείς κρατών, αλλά και πολλοί διάσημοι. Μεταξύ άλλων, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρώην Βρετανός ΥΠΟΙΚ Τζορτζ Οσμπορν, Ρώσοι ολιγάρχες, αλλά και ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σημειώνεται ότι η βίλα αποτελούσε την αγαπημένη καλοκαιρινή απόδραση και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκιπική οικογένεια της Ουαλίας έχουν φιλοξενηθεί αρκετές φορές στη μοναδική αυτή γωνιά του νησιού με την κρυστάλλινη θάλασσα.

Πηγή: Corfuland.gr, Enikos.gr, Corfupress.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου