Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017

Χανιά: Συνελήφθη νοσηλεύτρια που αρνήθηκε να δεχτεί κατάκοιτο στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων καθώς δεν υπήρχαν κρεββάτιαΕνταση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν νοσηλεύτρια στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, αρνήθηκε να δεχθεί 64χρονο κατάκοιτο επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια.


Αμεσα κινήθηκαν οι αρχές οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη της νοσηλεύτριας βάρδιας. Η εισαγωγή του 64χρονου διατάχθηκε με εισαγγελική παραγγελία νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έπειτα από αίτημα των θεραπευτών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η ζωή του 64χρονου βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο καθώς ζούσε μόνος σε ένα σπίτι υπό κατάρρευση, άρρωστος, κατάκοιτος και αποστεωμένος.

Ο υπεύθυνος του ιδρύματος Νίκος Λάζαρης καταδίκασε το περιστατικό, επισημαίνοντας πως όφειλαν να ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη διαδικασία καθώς η σύλληψη της εργαζόμενης έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των τροφίμων που έμειναν για ώρες χωρίς φροντίδα.

«Την ώρα που ήρθαν δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος. Τους εξηγήσαμε ότι πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία και τους ζητήσαμε να κάνουν υπομονή μέχρι αύριο αφού είναι επείγον το περιστατικό για να δούμε πως μπορούμε να το βολέψουμε» εξηγεί ο κ. Λάζαρης.

«Αυτοί πιστεύω καθ’ υπέρβαση καθήκοντος πήραν μία εργαζόμενη της βάρδιας αφήνοντας απροστάτευτους τους υπόλοιπους ασθενείς. Αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για κάποιον ασθενή καθώς μέσα υπάρχουν σοβαρά περιστατικά που δεν μπορούν να καταπιούν για παράδειγμα. Ήταν πάρα πολύ επιπόλαιο και επικίνδυνο. Ας έπαιρναν εμάς τηλέφωνο να βάλουν εμάς φυλακή που ο ρόλος μας είναι διοικητικός».

Σύμφωνα με τις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για τον συγκεκριμένο ασθενή υπάρχει από τον περασμένο Μάρτιο έγκριση εισαγωγής στο Θεραπευτήριο. Ο ίδιος, ζει μόνος στα Περβόλια, σε ένα άθλιο διαμέρισμα που καταρρέει και μη μπορώντας να αυτοεξυπηρετηθεί, στριγγλίζει ώστε να τον ακούσουν οι γείτονες, οι οποίοι τον βοηθούν.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα η εισαγωγή του δεν είχε προχωρήσει καθώς στο κέντρο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι. Σήμερα οι ίδιες ζήτησαν και έλαβαν εισαγγελική εντολή για να γίνει άμεσα η εισαγωγή του 64χρονου.

Τελικά η λύση δόθηκε λίγη ώρα μετά, με την εισαγωγή του 64χρονου σε γυναικείο κοιτώνα.

Λίστα αναμονής

Το κέντρο λειτουργεί σε συνθήκες ασφυξίας με κατειλημμένα μονίμως και τα 60 περίπου κρεβάτια και με ασθενείς να περιμένουν σε λίστα αναμονής.

Σύμφωνα με την διευθύντρια, Μαριάννα Κορωνιωτάκη, το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν σε γνώση της διοίκησης και μάλιστα θα εξυπηρετούνταν άμεσα καθώς ήταν πρώτο στη λίστα.

Στο κέντρο που αποτελεί μία από τις οκτώ προνοιακές δομές που έχουν συνενωθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης δεν φιλοξενούνται ψυχιατρικά περιστατικά αλλά χρονίως πάσχοντες όλων των ηλικιών και με διαφορετικά προβλήματα.

Πηγή: zarpanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου