Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

Το υπουργείο Παιδείας «καταδικάζει απερίφραστα την ομηρία» πανεπιστημιακών του ΑΠΘ από φοιτητές




«Με τον πλέον απερίφραστο τρόπο», το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την ομηρία που υπέστησαν μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία», καταλήγει η ανακοίνωση....

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, περίπου 50 μέλη φοιτητικών συλλόγων από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα της συνεδρίασης της Συγκλήτου, καθώς και η συμμετοχή στη διαδικασία. Όταν το αίτημά τους απορρίφθηκε, κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, γνωστοποιώντας σε συζήτηση με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, Θεόδωρο Λαόπουλο, την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Συγκλήτου, πέντε μέλη του πρυτανικού συμβουλίου και τρεις πρόεδροι Τμημάτων κατέβηκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας και οι φοιτητές επανέλαβαν το αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, ζητώντας - για να τους αφήσουν να αποχωρήσουν - δέσμευση για ικανοποίηση του αιτήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την ομηρία την οποία υπέσθησαν τα μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου