Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΗΠΑ





Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε μια σπάνια δημόσια προειδοποίηση ότι εξειδικευμένοι χάκερ στοχεύουν σε ενεργειακές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, το τελευταίο σημάδι ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν μια αυξανόμενη απειλή για τη βιομηχανία ενέργειας και άλλες δημόσιες υποδομές.


Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών προειδοποίησαν σε μια έκθεση που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι οι πυρηνικές, ενεργειακές, αεροπορικές, υδάτινες και κρίσιμες μεταποιητικές βιομηχανίες έχουν στοχευθεί μαζί με κυβερνητικές οντότητες σε επιθέσεις που χρονολογούνται από τουλάχιστον τον Μάιο.

Οι οργανισμοί προειδοποίησαν ότι οι χάκερ είχαν κατορθώσει να θέσουν σε κίνδυνο ορισμένα στοχευμένα δίκτυα, αλλά δεν αναγνώρισαν συγκεκριμένα θύματα και δεν περιέγραψαν περιπτώσεις δολιοφθοράς.

Ο στόχος των επιτιθέμενων είναι να θέσουν σε κίνδυνο οργανωτικά δίκτυα με κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μολυσμένους ιστότοπους για να αποκτήσουν διαπιστευτήρια για την πρόσβαση στα δίκτυα υπολογιστών των στόχων τους, ανέφερε η έκθεση.

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολουθούν τη δραστηριότητα εδώ και μήνες, την οποία ανέφεραν αρχικά σε μια εμπιστευτική έκθεση τον Ιούνιο, που μετέδωσε το Reuters. Το έγγραφο αυτό, το οποίο διανεμήθηκε ιδιωτικά σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν από επιθέσεις, περιγράφει ένα στενότερο σύνολο δραστηριοτήτων που επικεντρώνεται στους πυρηνικούς, ενεργειακούς και κρίσιμους τομείς της μεταποίησης.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Scott McConnell, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που περιέχονται στην έκθεση ή να δηλώσει τι ώθησε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή.

«Η τεχνική προειδοποίηση παρέχει συστάσεις για την πρόληψη και τον περιορισμό των κακόβουλων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο με στόχο πολλούς τομείς και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για νέες απειλές», ανέφερε.

Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση, η οποία, ερευνητές ασφάλειας ανέφεραν, περιγράφει την κλιμάκωση της στόχευσης της υποδομής στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είχε περιγραφεί σε πρόσφατες αναφορές από ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Symantec Corp.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου