Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

LIVE- Τραμπ: Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις



Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρούν αυτή την ώρα από τον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ, στις κοινές τους δηλώσεις στον κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους....
και το γεύμα εργασίας. Στον Κήπο των Ρόδων βρίσκονται μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Ρεξ Τίλερσον, αλλά και τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος όπως είπε ενθάρρυνε τον Ελληνα πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει για μια «υπεύθυνη ελάφρυνση χρέους».


Ο Τραμπ έκανε λόγο για «πολύ καλή συνάντηση» και σημείωσε ότι «μια ισχυρή και ακμάζουσα Ελλάδα προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για αμερικανικές εμπορικές επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Τραμπ έκανε ένα σχόλιο για την άνοδο ρεκόρ της Wall Street που έσπασε το φράγμα των 23.000 μονάδων και ευχήθηκε και κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν «ιδιαίτερο άνθρωπο» όπως είπε. Θύμισε ότι η Ελλάδα «είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και τόσων άλλων πραγμάτων» και πως η φιλία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μακρά.


«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Ελληνες στην κρίση» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος συμπληρώνοντας πως «επιβεβαίωσα την υποστήριξή μας για αξιόπιστη ανακούφιση από το χρέος».

Ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους προκατόχους του όπως και τον ελληνικό λαό για την προσπάθεια επανάκαμψης.



Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών

Ντόναλντ Τραμπ:
Αρχικά θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για το χρηματιστήριο. Ρεκόρ για το χρηματιστήριο, το ίδιο ελπίζουμε να δει και η Ελλάδα
Με μεγάλη τιμή καλωσόρισα τον Αλέξη Τσίπρα, έναν ιδιαίτερο άνθρωπο
Η Ελλάδα το λίκνο της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και τόσων άλλων πραγμάτων
Η φιλία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μακρά
Με τον κύριο πρωθυπουργό ολοκληρώσαμε μια πολύ καλή συνάντηση
Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Ελληνες στην κρίση
Επιβεβαίωσα την υποστήριξή μας για αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους
Ελλάδα παρέχει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων
Να συγχαρώ την Ελλάδα για την προσπάθεια επανάκαμψης
Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην βάση της Σούδας και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες



Αλέξης Τσίπρας:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη φιλοξενία του και τις εποικοδομητικές συνομιλίες που είχαμε σήμερα
Είναι ορθό ότι η ιδρυτές των ΗΠΑ εμπνεύστηκαν από την Ελλάδα
Η σχέση μας στηρίζεται και στην ομογένεια
Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει τρεις βασικούς στόχους που δεν αφορούν μόνο την ίδια αλλά έχουν σημασία και σε διεθνές επίπεδο. Βγαίνει από την κρίση και αρχίζει να προσελκύει επενδύσεις. Αφήνοντας πίσω όχι μόνο την κρίση αλλά και το οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτή.
Προσβλέπουμε σε προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων. Το γεγονός δε ότι οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.
Αποφασίσαμε να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα εργασία ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομίας
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για παλαιότερες δηλώσεις του για τον Ντόναλντ Τραμπ: [Πριν προλάβει να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπραςο κ. Τραμπ παρενέβη] «Μακάρι να το ήξερα πριν από την ομιλία μου» είπε.
Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: Διαπίστωσα μετά τη συνάντησή μου μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. ΟΙ ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη, που μπορεί να εργαστεί για το καλό. Σας διαβεβαιώνω πως η συνάντηση ήταν γόνιμη και δεν αισθάνθηκα στιγμή να απειλούμαι



Πηγή: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα-Τραμπ στον Λευκό Οίκο | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου