Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Τσίπρας: Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια στην άμυνα της χώρας





«Δεν μιλάμε για νέες αγορές αλλά για εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορία που θα μας εξασφαλίσει τη διατήρηση της υπάρχουσας ισορροπίας στην περιοχή για την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο κ Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.


Τη θέση ότι η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι ..
πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αναφερόμενος στο κόστος της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16 ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Ας φρόντιζαν όσοι προέτρεξαν σε δηλώσεις, να ενημερωθούν πρώτα, για να μην εκτίθενται», προσθέτοντας πως η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τόσο την επίσκεψη στις ΗΠΑ, όσο και τα καταφανώς θετικά της αποτελέσματα. Και στην προσπάθεια της αυτή «πέφτει από γκάφα σε γκάφα».

Σημειώνει παράλληλα πως η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας είναι κάτι επιβεβλημένο για την άμυνας της χώρας.

«Δεν μιλάμε για νέες αγορές αλλά για εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών που θα μας εξασφαλίσει τη διατήρηση της υπάρχουσας ισορροπίας στην περιοχή για την επόμενη δεκαετία» δηλώνει ο κ. Τσίπρας.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/358094/tsipras-den-horoun-mikropolitika-paihnidia-stin-amuna-tis-horas/#ixzz4w1c8VsKy
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου