Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Στις κάλπες στην Κεντροαριστερά: Πάνω από 130.000 έχουν ψηφίσει




Από τις 8:00 ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάδειξη ηγέτη
Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον α΄γύρο
Χωρίς το αντίτιμο των τριών ευρώ η συμμετοχή, όποιος θέλει προσφέρει χρήματα για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής
Λίγο μετά τις 11 ψήφισαν οι δύο «μονομάχοι»....

Στις κάλπες για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή σπεύδουν από τι 8:00 το πρωί οι ψηφοφόροι της Κεντροαριστερά, στα 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και στα 22 στο εξωτερικό, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τη διαδικασία να λήγει στις 20:00.




Αρκετά ικανοποιητικός είναι και ο ρυθμός προσέλευσης των μελών και φίλων για να ψηφίσουν τη νέα ηγεσία επιλέγοντας τη Φώφη Γεννηματά ή τον Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι αμφότεροι ψήφισαν γύρω στις 11 το πρωί. Σύμφωνα με τις αρμόδιες επιτροπές μέχρι τις 16:45 ψήφισαν περίπου 130.000 ψηφοφόροι.





Η μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Καματερού, ο δε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης.









Το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο Γιάννης Μανιάτης.



Παπανδρέου: Ο λαός θέλει μόνο αλήθειες

«Το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος ο πολίτης σήμερα. Ο προοδευτικός πολίτης. Την προηγούμενη Κυριακή, όπως και σήμερα, με τη συμμετοχή του ο πολίτης έδειξε ότι απαιτεί σεβασμό στη φωνή του, σεβασμό στην άποψή του για να μπορεί να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη στα χέρια του», ανέφερε ο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από Ηράκλειο της Κρήτης.



Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «ο προοδευτικός πολίτης θέλει να πορευτούμε με βάση τις αλήθειες και όχι τα πολλά και μεγάλα ψέματα τα οποία επέτειναν, εμβάθυναν την κρίση και σκέπασαν τα πραγματικά αίτια της κρίσης».





Δείτε επίσης: Αναβλήθηκε η τηλεμαχία Φώφης – Ανδρουλάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, άρα σχεδόν 210.000 πολίτες και θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο θέλουν, όχι μόνο σε αυτό που πήγαν στον πρώτο γύρο ενώ αυτή τη φορά δεν υπάρχει το αντίτιμο των 3 ευρώ. Όμως, όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.



Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.



Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 9-10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου