Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

Μητσοτα Γιονγκ Ουν σε βουλευτές ΝΔ: αυτά θα λέτε στις ομιλίες σας στη Βουλή

  mitsotagioungk.jpg Aποτελεί τη σήψη του πολιτικού συστήματος και ειδικά της ΝΔ. Είναι το προσβλητικό σημείωμα, σύμφωνα με πληροφορίες, που παίρνουν οι βουλευτές της ΝΔ (από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη), οι οποίοι έχουν γραφτεί στους καταλόγους της Βουλής για να μιλήσουν για τον Προϋπολογισμό. Το σημείωμα – υπόδειξη φέρει τον τίτλο: «Στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνουν οι ομιλίες Βουλευτών για τον Προϋπολογισμό»

Δεν είναι το κλασικό βοηθητικό σημείωμα που στέλνουν τα επιτελεία όλων των κομμάτων στους βουλευτές τους, με τεχνικά στοιχεία ή άλλες πολιτικές τεκμηριώσεις.
Είναι το σημείωμα της ντροπής και της θλίψης, που υπαγορεύει στους βουλευτές ΝΔ τι ακριβώς θα λένε.
Στην προκειμένη περίπτωση καταργείται η ελευθερία λόγου του Βουλευτή και αντιμετωπίζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υπάλληλος εταιρίας και όχι ως εκλεγμένο ον με ελεύθερη βούληση όπως υπαγορεύει το Σύνταγμά μας.
Ουδεμία σχέση έχει αυτό το σημείωμα με την κλασική κομματική γραμμή, καθώς στον τίτλο του φέρει την προσταγή της απαγγελίας του επιτυχημένου ποιήματος, του ίδιου φυσικά, που οδηγεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη από γκάφα σε γκάφα και από ατόπημα σε ατόπημα. Δεν είναι τυχαία η συρρίκνωση της ΝΔ. Και είναι αυτονόητο πως οι βουλευτές παρακολουθούνται αν θα πουν το ποίημα του ηγέτη ή θα ξεφύγουν και θα πουν κάτι άλλο. Τελευταίο παράδειγμα ήταν κατά τη συζήτηση για τα περίφημα βλήματα, όπου 10 βουλευτές ΝΔ πήραν το λόγο και είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Άκουγες έναν; τους είχες ακούσει όλους. Και από κοντά και το ΠΑΣΟΚ. Τυχαίο;
Οι βουλευτές της ΝΔ και αποδέκτες αυτών των πρακτικών, είναι συμμέτοχοι στο εκλογικό φιάσκο που έρχεται. Μην διαμαρτύρονται μετά για τον αρχηγό τους (μόνο), να κοιτάξουν και στον εαυτό τους. Και δεν το λέμε αυτό γιατί μας ενδιαφέρει να εκλεγούν (είναι άξιοι της μοίρας τους), το λέμε γιατί ένα μεγάλο κόμμα με αρχές και αξίες θα μπορούσε να είναι φωτεινή ελπίδα για την Ελλάδα. Είναι η τρανταχτή απόδειξη της μεγάλης αποχής από το 2009 και μετά.
Για λόγους προστασίας του κοινοβουλευτισμού, ως τελευταία ελπίδα για τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου, δεν λέμε περισσότερα για το εν λόγω κείμενο. Ευελπιστούμε στις αντιδράσεις των βουλευτών ΝΔ που γίνονται αποδέκτες τέτοιων υποδείξεων και εξευτελίζονται στα μάτια του κόσμου. Του κόσμου που υποφέρει και παρακολουθεί ανήμπορος και απροστάτευτος τα άρρωστα παιχνίδια εξουσίας.
Και αν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιμετωπίζονται ως βουλευτές καθεστώτος, τότε πως θα αντιμετωπιστεί η κοινωνία αύριο με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Η σκέψη τρομάζει.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου