Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

Επενδύσεις 100 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια υπόσχεται ο Κ.Μητσοτάκης




Και 120.000 θέσεις εργασίας
Στόχος της ΝΔ η μείωση φόρων και οι μεταρρυθμίσεις

Την πρόταση της ΝΔ για την «απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας», όπως τόνισε, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτηση που έκανε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. ..

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι διαπίστωσε κοινές προτεραιότητες και στόχους με το ΕΒΕΑ, που είναι: επενδύσεις – ανάπτυξη – αλληλεγγύη και το μέσο είναι περισσότερες μεταρρυθμίσεις, λιγότεροι φόροι και εισφορές.

«Το πρόγραμμά μας συμπίπτει, στοχεύει στο κύριο ζητούμενο. Πώς δηλαδή θα δημιουργηθεί πλούτος και δουλειές. Και αυτό θα γίνει με ατμομηχανή τον ιδιωτικό τομέα. Τους ανθρώπους της αγοράς, των επιχειρήσεων, τους επαγγελματίες, όλους όσοι δίνουν έναν καθημερινό αγώνα. Δυστυχώς αγώνα επιβίωσης, αντί για αγώνα δημιουργίας», σημείωσε.

Επισήμανε, επίσης, ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει την εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας.

Αυτές συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Μείωση της φορολογίας. Απλοποίηση της αδειοδότησης επενδύσεων. Μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις. Τόνωση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Εξάλειψη των εμποδίων για το υγιή ανταγωνισμό στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

« Η πολιτική μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισ ευρώ μέσα σε μία 5ετία, ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του ΑΕΠ, καθώς και για αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του ΑΕΠ. Με στόχο τη διαμόρφωση ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ, και τη δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτές είναι οι δυνατότητες της οικονομίας μας, την οποία σήμερα ο κ. Τσίπρας κρατά καθηλωμένη στα όρια των δικών του δυνατοτήτων», πρόσθεσε.

Η ΝΔ προτείνει:

- Δραστική μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Δεσμευόμαστε για μείωση της φορολογίας σε όλες τις επιχειρήσεις - μικρές και μεγάλες - από 29% σε 20% σε 2 χρόνια και μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5%, ανέφερε.

- Στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων:


Πρόγραμμα Δεύτερη Ευκαιρία και απλοποίηση του πτωχευτικού κώδικα έτσι ώστε όσοι «έπεσαν» λόγω της κρίσης να ξανασηκωθούν.
Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο έως 10 ετών, ώστε να δώσουμε ανάσα σε μικρές αλλά παραγωγικές επιχειρήσεις
Αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α.στα 25.000 ευρώ.- Στήριξη με πόρους του ΕΣΠΑ

Με συγκεκριμένες ημερομηνίες προκηρύξεων κάθε χρόνο για να μπορεί ο κάθε επενδυτής να προγραμματίζει τις κινήσεις του. Δέσμευση έτσι ώστε τα αποτελέσματα των προκηρύξεων θα εκδίδονται σε 4 μήνες, όπως έγινε το 2013, ώστε να μπει τέλος στις σημερινές καθυστερήσεις.

- Απλούστερο και αυτοματοποιημένο σύστημα αδειοδότησης

Η αδειοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά και αυθημερόν. Δυνατότητα διεξαγωγής ελέγχων και από πιστοποιημένους φορείς (όπως π.χ. ΚΤΕΟ).

Προτείνουμε, επίσης, να λειτουργούν τα επιχειρηματικά πάρκα ως ενδιάμεσοι φορείς έκδοσης άδειας εγκατάστασης και άδειας λειτουργίας.

- Ριζική βελτίωση του χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου για τις επενδύσεις και τις οικονομικές δραστηριότητες.

- Χαμηλότερο ενεργειακό κόστος που θα στοχεύει στην πραγματική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

- Ενίσχυση εξωστρέφειας – εξαγωγών:


Διεύρυνση του ωραρίου στα τελωνεία
Ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών για την εξωστρέφεια σε ένα ενιαίο φορέα με διοικητική αυτονομία.
Ταχεία επιστροφή του Φ.Π.Α. στους εξαγωγείς.- Στήριξη της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας (startups):


Φορολογικά κίνητρα για τη χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, όπως φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών
Παροχή κινήτρων για “επιχειρηματικούς αγγέλους” (business angels), ώστε να επενδύουν σε ελληνικές startups.
Υιοθέτηση των προτάσεων του διεθνούς κύρους οργανισμού ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας (π.χ. συνεργασία πανεπιστημίων - επιχειρήσεων, ενίσχυση θερμοκοιτίδων, κ.α.)- Ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης

Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: Στόχος της ΝΔ η μείωση φόρων και οι μεταρρυθμίσεις

Υιοθέτηση ενός ενοποιημένου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής
Έμφαση στα ανοιχτά δεδομένα, μέσα από τα οποία προάγεται η διαφάνεια και η λογοδοσία αλλά και δημιουργούνται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Δράσεις για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης
Κατάρτιση και άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μείωσης του χάσματος e - skills και απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους, και ιδιαίτερα για τους κοινωνικά αδύναμους.


Δημητρα Κρουστάλλη




in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου