Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018

Διπλασιάζονται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ





Στην ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με σκοπό την πλήρη ανανέωσή του, προχωρά το υπουργείο Υγείας....

Προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά τη δωρεάν δημόσια υγεία, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, έχει δρομολογηθεί η απόκτηση συνολικά 301 καινούργιων ασθενοφόρων οχημάτων στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και διαγωνισμών ΕΣΠΑ, που σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016, ανανεώνουν τον στόλο του ΕΚΑΒ πάνω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια.

Στις 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των ασθενοφόρων της δωρεάς του ΙΣΝ, στα παραρτήματα του ΕΚΑΒ, με την πρώτη κατανομή να περιλαμβάνει 18, από τις 22 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ).

Στη δωρεά συμπεριλαμβάνονται έξι θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών επί τροχήλατου φορείου, με πλήρη, υπερσύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και με πιστοποίηση της ασφαλούς διακομιδής των νεογνών. Οι κινητές μονάδες μπορούν να μετατρέπονται από ενηλίκων σε νεογνών και θα παραδοθούν προς χρήση, εκτός από την κεντρική υπηρεσία και σε πέντε άλλα παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Η δωρεά προβλέπει και τη συντήρηση των οχημάτων αυτών για οκτώ έτη.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ όπου μέχρι τώρα λειτουργεί χειρόγραφα η καταγραφή των περιστατικών και η εγκατάσταση 200 σύγχρονων πομποδεκτών ψηφιακής τεχνολογίας τύπου ΤΕΤΡΑ στα ασθενοφόρα τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας, όσο και σε άλλα παραρτήματα στην επικράτεια.

«Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύ σπουδαία δωρεά, την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ, η οποία περιλαμβάνει, συνολικά, την προμήθεια 143 ασθενοφόρων οχημάτων με έξι σύγχρονες θερμοκοιτίδες, την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ και τον εξοπλισμό ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας των ασθενοφόρων», αναφέρει η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Σχετικά με τους διαγωνισμούς ΕΣΠΑ, αυτοί αφορούν στην προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων για τους τομείς των περιφερειών Αττικής, Ν. Αιγαίου, Κεντρ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας, αλλά και για τα παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης.

Ακόμα τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου θα παραδοθούν στην έδρα του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης 30 ασθενοφόρα οχήματα της δωρεάς του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑP), καθώς και ιατροτεχνικού εξοπλισμού για ανανέωση του ήδη υπάρχοντος και σύγχρονων θερμοκοιτίδων που θα ενισχύσουν παραρτήματα και τομείς του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου