Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Εκλογές τον Μάιο ή πως ταΐζουν κουτόχορτο τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας τα ΜΜΕ του Κούλη





Είναι απορίας άξιο, πως ένα μεγάλο κόμμα, μια μεγάλη παράταξη, που επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις και να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας, αναλώνεται σε παιδαριώδεις αστειότητες, περί προώρων εκλογών, εδώ και μία διετία κι ενώ διαψεύδεται δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να επαναλαμβάνει συνεχώς, το ίδιο λάθος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έπρεπε να επονομαστεί <ο κύριος πρόωρες εκλογές>.
Μία παράταξη που επιθυμεί να έλθει στην εξουσία, ταΐζει κουτόχορτο τους ψηφοφόρους της και μάλιστα το καταφέρνει, χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης, που καθορίζουν την τύχη της και αντιστρόφως...
Ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατιας, δεν έχει άλλες παραστάσεις, ούτε διαφορετικές προσλαμβάνουσες, από αυτές που επιθυμεί η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που καλύπτει σήμερα το <δικτατορικό>ποσοστό του 75-80% των αναγνωστών, τηλεθεατών, ακροατών και επισκεπτών του διαδικτύου.

Έτσι η γνωστή σαχλαμάρα περί πρόωρων εκλογών, που ταΐζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να βαστήξει την βάση σε εγρήγορση-χωρίς να πολυενδιαφέρεται, εάν ήδη την κούρασε- περνά ως πλύση εγκεφάλου,- με αναλύσεις μάλιστα περισπούδαστες, που θα έπρεπε κάποια στιγμή οι ψηφοφόροι να τις τρίψουν στην μούρη των αναλυτών- στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, που φυσικά ζει και αναπνέει με τις πρόωρες εκλογές.
Κάθε χειμώνα, οι εκλογές γίνονται την προσεχή άνοιξη, γιατί ο Τσίπρας δεν θα αντέξει σε αυτό, σε εκείνο κι άλλες χαριτωμένες βλακείες, που κάποιος φύτεψε στα μυαλά των νεοδημοκρατών. Κάθε άνοιξη θα τις κάνει το φθινόπωρο.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το νέο παραμύθι περί εκλογών τον Μάιο.
Το είπε προφανώς ο Κούλης και οι φωστήρες, που έχουν κρατήσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στα σιβηρικά νούμερα του Αντωνάκη, το πήραν οι στρατευμένες πένες των ΜΜΕ και το έκαναν πεποίθηση. Περιμένετε λοιπόν τον Μάιο. Αλλά... εάν δεν τις κάνει τον Μάιο τον Σεπτέμβριο οπωσδήποτε....

Με την ίδια λογική, τα ΜΜΕ που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών αυτής της χώρας, ταΐζουν κουτόχορτο και για τα υπόλοιπα μείζονα θέματα πολιτικής.
Έτσι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ποτέ δεν συναντήθηκε με τον κουμανταδόρο της Νοβάρτις, τώρα εμφανίζονται επιστολές του και σημειώματα. Παραμύθια της Χαλιμάς, λέει η Νέα Δημοκρατια και οι κύκλοι του...Το δεύτερο θα το διαβάσατε. Το πρώτο όμως, έκανε σαρανταοκτώ ώρες για να αναρτηθεί στις ιστοσελίδες, στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικό δίκτυα, που περιμένουν την έλευση του σωτήρος Κούλη...

Με τέτοιες προσλαμβάνουσες, με τέτοια παραπληροφόρηση, που για πρώτη φορά απολαμβάνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί κανείς να φαντασθεί που αναφέρεται η κα Σπυράκη (ειδικά αυτή) , όταν μιλά περί διαπλεκόμενου Σύριζα.
Τώρα μάλιστα, που έχασε και τον κοντινό του εκδοτικό σύμμαχο.. μέγα Ιβάν των Στεπών....
Με τέτοια φθηνά τεχνάσματα, δεν βαδίζεις με σιγουριά στις εκλογές.

Γιατί το κατασκεύασμα που έχεις στο μυαλό σου, σε ταυτίζει με τον έρμο, ερωτευμένο άντρα, που ...μαθαίνει τελευταίος τα κέρατα της συζύγου....

Όσοι φωνάζουν γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κερδίσει τους αναποφάσιστους, όσοι φωνάζουν γιατί οκτώ δημοσκοπήσεις δείχνουν να μειώνεται η ψαλίδα, μεταξύ των δυο κομμάτων, όσοι φωνάζουν ότι δεν πείθει ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλουν τον Σύριζα.

Εάν τον ήθελαν... δεν θα φώναζαν. Απλώς με κινήσεις απελπισίας, επιχειρούν να δώσουν την πραγματικότητα στον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας, να μην τρώει κουτόχορτο, να μην έχει άλλες προσλαμβάνουσες από τις αληθινές πραγματικές λογικές.

Το θέμα δεν είναι να ανέβει ο Κούλης στην εξουσία. Ούτε να φύγει ο Σύριζα. Το θέμα είναι να φύγει ο Σύριζα και να ανέβει μια κυβέρνηση, ένα κόμμα, μια παράταξη, ένας ηγέτης, που να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Να δώσει ένα όραμα, μια ελπίδα.

Εσείς βλέπετε αυτό το κόμμα κι αυτός ο <ηγέτης> να μπορεί να επιτύχει τα παραπάνω;
Kι εδώ μπαίνει το <δια ταύτα>.
Έχετε δίκιο, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, προς το παρόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε έναν περιπετειώδη τυπάκο, που πλασαρίστηκε για αριστερός για να πάμε σε ένα χαρτογιακά, του οποίου την αντίληψη για την πραγματικότητα, αμφισβητούν πλέον στις συζητήσεις τους και οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες...Αδιέξοδο...προς το παρόν....-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου