Σάββατο, Απριλίου 21, 2018

Νέα επίθεση της Τουρκίας για τους «8» – «Τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών η Ελλάδα»




Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει «τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών» την Ελλάδα
Την είδηση καθώς και το περιεχόμενο της επιστολής μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα
Επίθεση και από το τουρκικό ΥΠΕΞ με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον τούρκο στρατιωτικό
Τι προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ..

Επιστολή στο έλληνα ομόλογό του Σταύρο Κοντονή έστειλε ο τούρκος υπουργός δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον έναν εκ των οχτώ τούρκων στρατιωτικών.

«Τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει: «Παρακολουθούμε από την απόπειρα πραξικοπήματος και μέτα, πως η Ελλάδα είναι ασφαλές ‘λιμάνι’ για τους εγκληματίες της χώρας μας. Είναι γνωστό ότι τα αιμοσταγή μέλη (σ.σ. του πραξικοπήματος) πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα, που έγινε τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες»

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Υπουργός έστειλε σχετική επιστολή στον έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Επίθεση και από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Επίθεση εξαπέλυσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ όσον αφορά έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

«Η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Τι προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ

Εκτός του αστυνομικού τμήματος, αλλά φυλασσόμενος σε κρυφή διεύθυνση και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους θα είναι ο πρώτος από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, όπως αποφάσισε την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικότερα, ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους για λόγους δημοσίου συμφέροντος θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, καθώς το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, έκανε την Πέμπτη εν μέρει δεκτή την αίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό (και συνεπώς αυτός να μην απελευθερωθεί). Η απόφαση χορήγησης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό δεν αναστέλλεται, στο σύνολο της, αλλά μερικά θέτοντας περιοριστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον επίμαχο τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/nea-epithesi-tis-toyrkias-gia-toys-8-epistoli-toyrkoy-yp-dikaiosynis-se-kontoni/#ixzz5DIzLnwHK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου