Τετάρτη, Απριλίου 25, 2018

Ελληνικό χρέος και μεταρρυθμίσεις στο «μενού» του Eurogroup της Παρασκευής




Άτυπο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια στις 27 Απριλίου
Το Eurogroup θα ενημερωθεί και από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασε η Ελλάδα το 2017

Το χρέος, οι μεταρρυθμίσεις, τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης καθώς και το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» θα βρεθούν στο επίκεντρο.... του άτυπου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια την Παρασκευή 27 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «οι Θεσμοί θα ενημερώσουν το Eurogroup για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ η Ελλάδα θα παρουσιάσει την συνεκτική αναπτυξιακή της στρατηγική. Οι υπουργοί θα ενημερωθούν ακόμα και τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Θα ενημερωθούν επίσης για τη εργασία που έχει συντελεστεί μέχρι στιγμής στον μηχανισμό προσαρμογής ανάπτυξης [σ.σ. η γαλλική πρόταση για την ελάφρυνση του χρέους] ο οποίος είναι ένα από τα πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσής χρέους, καθώς επίσης και το μεταμνημονιακό πλαίσιο».

Το Eurogroup κατόπιν θα ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την αναπτυξιακή στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 2017.







Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/oikonomia/chreos-kai-metarrythmiseis-sto-menoy-toy-eurogroup-tis-paraskeyis-video/#ixzz5DbAaMSCn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου