Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ





Hταν σίγουρο ότι η εκεχειρία της κομματικής αντιπαράθεσης, θα έληγε κάποτε…Κρίμα, γιατί ήταν η πρώτη φορά που αρκετοί απ' αυτούς που ασκούν κριτική στην…ανύπαρκτη αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, είπαν "μπράβο" στον Μητσοτάκη που κράτησε σοβαρή, στιβαρή στάση, απέναντι στις παροτρύνσεις (τι δύναμη αλήθεια, χρειάζεται για να τα βάλεις με έναν ωρυόμενο Άδωνι;) σκληρή πολιτική στο θέμα των πυρκαγιών.

Ο Άδωνις φυσικά το βιολί του, ωρυόμενος στον Σκάι (που αλλού;)έδινε δείγματα κομματικής εμπάθειας και γελοιότητας, κάνοντάς ακόμα και τους (σοβαρούς ) δεξιούς να αισθάνονται ντροπή, γιατί αυτός ο γραφικός ανθρωπάκος, είναι αντιπρόεδρος σε ένα κόμμα εξουσίας…

Οι ευθύνες της κυβέρνησης τεράστιες. Αυτές που πραγματικά τις αναλογούν. Γιατί η πολιτική αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, θα πρέπει κάποτε να προσαρμοσθεί στα παράλογα δεδομένα των εδώ και σαράντα ετών πελατειακών σχέσεων, όλων των κυβερνήσεων με τους πολίτες που έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους και τα οποία έχουν δημιουργήσει την άναρχη παράνομη δόμηση σε πολλές περιοχές.

Ήδη θα έπρεπε τουλάχιστον δυο υπουργοί και οι αρχηγοί των αρμόδιων διευθύνσεων του δημόσιου τομέα να έχουν παραιτηθεί, μόνον και μόνον για λόγους ευθιξίας, απέναντι στο μεγαλύτερο δράμα που ζει μεταπολιτευτικά η χώρα.Τι θα πει δεν έγινε δεκτή η παραίτηση; Να πάνε σπίτια τους, όχι διότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη -διότι, δεν την έχουν- αλλά γιατί έτσι επιβάλει η στοιχειώδης πολιτική ευθιξία και η κοινωνική ευαισθησία.

Αυτό έπρεπε να έχει ήδη γίνει και για λόγους κατευνασμού των παθών, όλων εκείνων που φωνάζουν και δικαίως για τις βλακώδεις δηλώσεις, πριν διαπιστωθεί η έκταση της πυρκαγιάς και η ύπαρξη θυμάτων, ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης, που περί άλλα τύρβαζαν.

Επί της ουσίας;

Η έλλειψη προγραμματισμού αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, η έλλειψη μέσων κατάσβεσης ειδικά μεγαλύτερου αριθμού πυροσβεστικών αεροπλάνων, η άναρχη πολεοδομική θλιβερή πραγματικότητα, με τις κλειστές ακτές και η πραγματικά, έξω από τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα ταχύτητα του ανέμου, οδήγησαν στα τραγικά αυτά αποτελέσματα.

Δεν θέτουμε στο περιθώριο τον ανθρώπινο παράγοντα, της σκοπιμότητας. Γιατί πράγματι, όπως και τα στοιχεία των διεθνών παρατηρητών αποδεικνύουν, υπήρξε ανθρώπινο χέρι με φυσικά πολύ δύσκολο να βρεθεί την σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε. Επίσης αληθές είναι ότι βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Όλο αυτό το πακέτο θα πρέπει να το διαχειρισθεί, να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κοινωνική ευαισθησία αλληλεγγύης, έφθασε σε πρωτόγνωρο αξιοσπρόσεκτο σημείο, με τα νοσοκομεία της Αθήνας να γεμίζουν τα ψυγεία τους με αίμα, με τις αποθήκες των δήμων που επλήγησαν με τρόφιμα και ρούχα και οι προσφορές εκατομμυρίων ευρώ από ιδιωτικές εταιρίες να δίνουν ανάσες.

H αθλιότητα των μέσων ενημέρωσης έφθασε στο ζενίθ, κυρίως για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής. Είναι σαφές, ότι οι διαθέτοντες ψύχραιμα αντανακλαστικά, διείδαν την σκοπιμότητα, τις ακραίες αθλιότητες, τον καταλογισμό ευθυνών και την παρότρυνση του αναθέματος να φύγει η κυβέρνηση εδώ και τώρα, γιατί προφανέστατα μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα είχε ανοίξει διαδρόμους στις ακτές, θα είχε κατεδαφίσει τα αυθαίρετα και θα έπιανε στα πράσα τους εγκληματίες με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Βλακώδεις αναλύσεις και ακόμα πιο ηλίθιες συγκρίσεις, με το παρελθόν, από "σκηνοθέτες" των μέσων ενημέρωσης, που ακόμα και από τους πονεμένους χαροκαμένους συνανθρώπους μας, κοιτούσαν να αποσπάσουν με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο.."μια δηλωσούλα εναντίων της κυβέρνησης"…

Σημασία πλέον, δεν έχουν όλα αυτά. Οι ευθύνες υπάρχουν και είναι και θέμα των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης, να τις υπογραμμίσουν με κάθε τρόπο.

Ωστόσο το από εδώ και πέρα, καλό θα ήταν να μην στηριχθεί στις υψηλές κορώνες, στους ανόητους διαξιφισμούς επί των ερειπίων, αλλά σε σωστό διακομματικό για πρώτη φορά προγραμματισμό. Να καθίσουν κάτω, κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης, να καταγράψουν τα μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν για να μην επαναληφθεί αυτό το δράμα.

Η τραγικότητα των στιγμών, απαιτεί συνεννόηση και όχι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Δεν είναι και τόσο σίγουρο, ότι η οργή που επικρατεί, μπορεί να κατευθυνθεί εκεί που θέλουν τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, για να στηρίξουν, δήθεν, τον κ. Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι αυτή η οργή, με θύματα αναθέματα και κομματικούς κανιβαλισμούς, κατέληξε σε εκλογές κάποια άλλη εποχή (καθόλου αρεστή η σύγκριση, αλλά αναπόφευκτη)….που παρά τις προβλέψεις, τις κέρδισε πάλι το κόμμα που "σταυρώθηκε" για τα αποτελέσματα της πύρινης λαίλαπας.

Ας μην βιάζονται πολλοί. Θέλει ψυχραιμία…Ο πολιτικός άνεμος, καμμιά φορά κινείται προς την κατεύθυνση που θέλει αυτός και όχι τα μέσα ενημέρωσης…-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου