Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Γιατί ο Μητσοτάκης εκθέτει βάναυσα την Τράπεζα της Ελλάδος;


Είναι δεδομένο ότι η ιστορία με την τράπεζα Πειραιώς και το δάνειο των αδελφών Τσίπρα βγήκε με προσωπική εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθότι ο ίδιος γνώριζε το θέμα πολύ πριν την δημοσιοποίηση του και το έχει παραδεχτεί από το βήμα της Βουλής. Υπάρχει όμως ένα εξαιρετικά περίεργο σημείο στην όλη υπόθεση. Ο τρόπος με τον οποίον χειρίζεται η Νέα Δημοκρατία το θέμα, συνιστά ευθεία επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διότι, σε αντίθεση με την υπόθεση Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και το σκοτεινό χρηματοδότη, Εδώ μιλάμε για δάνειο του οποίου η ρύθμιση υπόκειται στους κανόνες και στον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος. Άρα, η Νέα Δημοκρατία υπονοεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος συγκάλυψε παράνομη πράξη. Διότι η τράπεζα Πειραιώς μπορεί να διαψεύδει, ο Μητσοτάκης όμως επιμένει ότι μιλάμε για σκάνδαλο.
Όπως επίσης και το θέμα της διαρροής των στοιχείων, καθότι επαναλαμβάνουμε ότι μιλάμε για ρύθμιση δανείου και όχι κάποια σκοτεινή χρηματοδότηση όπως η υπόθεση Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, εμπλέκει άμεσα και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ήδη μαθαίνουμε ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν και εκεί για τυχόν διαρροές στοιχείων προσωπικών δεδομένων πελατών.
Γιατί λοιπόν αυτή η επίθεση Μητσοτάκη στην τράπεζα της Ελλάδος για μία υπόθεση που φαίνεται να αποτελεί κοινή πρακτική και όχι ρουσφέτι στην πρωθυπουργική οικογένεια; Σε λίγο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου