Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Εισαγγελική έρευνα για τα περί χρηματισμού βουλευτών στην ΠΓΔΜ – Φύλαξη στους 80 που ψήφισαν «ναι»






Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ μετά τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών της αντιπολίτευσης
Ο σκοπιανός υπουργός Εσωτερικών ζήτησε τη Δευτέρα να διεξαχθεί έρευνα
Μέτρα προστασίας στους 80 βουλευτές που υπερψήφισαν τις Συνταγματικές αλλαγές
Τα επόμενα βήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ μετά τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών της αντιπολίτευσης ώστε να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία μετά από μια διαδικασία θρίλερ υπερψηφίστηκε την Παρασκευή από τη σκοπιανή Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο σκοπιανός υπουργός Εσωτερικών ζήτησε τη Δευτέρα να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι κατηγορίες, περί χρηματισμού των οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της πρότασης Ζάεφ.

Μέτρα προστασίας στους 80 βουλευτές που υπερψήφισαν τις Συνταγματικές αλλαγές

Την ίδια στιγμή, μέτρα προστασίας για τους 80 βουλευτές που υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση την Παρασκευή στη Βουλή των Σκοπίων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Όλιβερ Σπασόφσκι, καθώς υπάρχουν απειλές εναντίον των βουλευτών και των οικογενειών τους στα μέσα κοινωνικής, που κάνουν λόγο για «προδοσία».

Σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, τα μέτρα φύλαξης θα παραμείνουν σε ισχύ για όσο συντρέχει λόγος κινδύνου.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια συμπεριφορά και οποιοσδήποτε προκαλεί φόβο στους πολίτες ή τους νομοθέτες μας θα αντιμετωπίσει κυρώσεις… Δεν είναι σοβαρό να βγαίνεις δημοσίως με κατηγορίες ότι πρότειναν στους βουλευτές μας χρήματα για να ψηφίσουν ‘’ναι’’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκοπιανός υπουργός.

Τα επόμενα βήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά τα 80 «ναι» στο σκοπιανό Κοινοβούλιο η διαδικασία περνά στα επόμενα στάδια, προκειμένου να ολοκληρωθεί μάλλον στις αρχές του νέου έτους.

Μετά την υπερψήφιση των αλλαγών, ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι έδωσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο προθεσμία 15 ημερών για να προετοιμάσει τα σχέδια συνταγματικών τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120).

Στο πλαίσιο αυτών των τροπολογιών, ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ έκανε γνωστό ότι θα κατατεθούν τέσσερις τροπολογίες, χωρίς όμως να αποκλειστούν κάποιες προστριβές αναφορικά με τους βουλευτές που ναι μεν ψήφισαν υπέρ της πρότασης, αλλά αναμένουν εγγυήσεις από την κυβέρνηση Ζάεφ για μία σειρά από θέματα.





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/eisaggeliki-ereyna-gia-ta-peri-chrimatismoy-voyleyton-stin-pgdm-ypo-fylaxi-oi-voyleytes-poy-psifisan-nai/#ixzz5UfTTYCzm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου